Европа трябва да изгради военновременна икономика и да извади на

...
Европа трябва да изгради военновременна икономика и да извади на
Коментари Харесай

Испанският премиер: Ако не спечелим всички, губим всички

Европа би трябвало да построи военновременна стопанска система и да извади на напред във времето европейската резистентност, възобновяването и възобновяване. Това следва да стане допустимо най-бързо и с ограничения, които да стабилизират обществения дълг, който в този момент доста страни в Европейски Съюз поемат поради рецесията. Необходим е нов проект " Маршал " за Европа и всички институции на Европейски Съюз да застанат зад него. Това написа в специфични публикации за El Pais и The Guardian испанският министър председател Педро Санчес, който е водач на Испанската социалистическа партия.
Санчес припомня, че сегашната Европа е „ родена от пепелта на разрушението и спора ”. И акцентира – в случай че сме научили нещо от историята, то е, че в случай че не печелим всички, губим всички.
Испанският министър председател споделя и, че след рецесията през 2008 година Съединени американски щати реагирали със подтикващ пакет за стопанската система, а Европейски Съюз реагирал с ограничавания и рестрикции. „ Всички знаем какво стана ”, показва той. Влязохме в нова епоха и имаме потребност от нови отговори, прикани Санчес.
Щом вирусът не признава граници, значи и финансовите механизми не би трябвало да ги признават, уверен е испанският министър-председател. И дава образец с Европейския механизъм за непоклатимост (ESM) за разпределяне на директни заеми, тъй че да има ликвидност за европейските стопански системи.
" Испания постоянно е защитавала Европейския план. Време е за взаимност – към нас, към Италия и към всеки член на Европейски Съюз. Време е за взаимност при основаването на нов дългов мултинационален механизъм – да действаме като обединен блок за покупката на жизненоважни медицински консумативи, да създадем координирани тактики за киберсигурност и да подготвим незабавен проект, с цел да осигурим бързо и всеобхватно възобновяване на Европа ", приключва Педро Санчес.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 април "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР