„Европа се намира в лява вълна, а на места като

...
„Европа се намира в лява вълна, а на места като
Коментари Харесай

Радан Кънев удари Нинова и Бойко Рашков: Дърварски стопират цените и раздават правосъдие по медиите! Връщането на БСП във властта е сигнал за тревога

„ Европа се намира в лява вълна, а тук-там като в Германия тя е технократска, а Испания и Италия тя е стихийно популистка и доста рискова. България не прави изключение. Връщането на Българска социалистическа партия във властта е постоянно сигнал за паника. Да не си вършим илюзии “, сподели евродепутатът на Демократична България Радан Кънев по Нова телевизия.

По думите на Кънев нищо от държанието на Корнелия Нинова, която се завърна във властта не демонстрира смяна и промяна в партията.

Според него мораториумът е парализирал ръководещите, които са били принудени да го одобряват.

„ Не може опозицията да те води за носа. Не е обикновено стопирането на цените да става по дърварски метод “.

И изясни: „ В момента страната осъществя тройни доходи от въглеродни излъчвания по отношение на заложените в бюджета. Това са средствата, които би трябвало да бъдат употребявани като буфер, като отплата на тези много спекулативни цени на тока”.

Що се отнася до правосъдната промяна Радан Кънев сподели, че въпросът не е дали Цацаров и Гешев си отиват, а дали се основава система на сигурност и правораздаване, учредена на върховенството на правото.

„ Демократична България би трябвало да е поръчител, че Цацаров и Гешев няма да бъдат сменени с нови бухалки, тъй като този риск съществува”, сподели Кънев.

Той разкритикува Бойко Рашков.

„ Нагледали сме се още от времето на Цветанов с багерите - нова власт, която раздава правораздаване по медиите. Докато разберем, че правораздаване по медиите не се раздава, а се взема решение в правосъдна зала, нищо значително не се е променило”, акцентира Кънев.

За евродепутата е ясно, че обединението е сложна и неизбежна, тя не е сплав.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР