Европа печели играта в туризма през 2022 г., се казва

...
Европа печели играта в туризма през 2022 г., се казва
Коментари Харесай

От Париж до Ню Йорк - топ дестинациите за 2022 г

Европа печели играта в туризма през 2022 година, се споделя в нов отчет на основана в Обединеното кралство компания за пазарни изследвания, оповестява. Всяка година техният отчет съпоставя привлекателността на 100 града по света в шест категории -туристическа политика и показване, резистентност, инфраструктура, здраве и сигурност и икономическо показване.

В ерата преди Covid-19, когато показателят класираше водещите дестинации по брой интернационалните пристигания, горната част на листата беше доминирана от азиатски дестинации – с Хонконг и Банкок отпред. Сега, за втора поредна година, Париж се задържа на първото място в показателя на 100-те най-хубави градски дестинации за 2022 година, до момента в който осем от първите 10 града са негови европейски съседи.

 
               

Новият отчет, получен извънредно от CNN, възхвалява френската столица като „ най-добре представящата се дестинация в света “, заради нейното „ извънредно показване в стълбовете на туристическата политика и привлекателността, туристическата инфраструктура и представянето на туризма “.

На втора позиция в листата още веднъж попада Дубай, само че той е отличник що се отнася до броя на посетилите го за миналата година. Отчетените повече от 12 милиона туристи там са двойно повече от предходната година, което се дължи най-много на забавеното ревю, което се организира от октомври 2021 година до март 2022 година

 
               

Общо 40 европейски града са включени в класацията, като Италия Испания  и Гърция са най-успешните в Западна Европа. В международен мащаб входящите пристигания са се нараснали с повече от 80% тази година във връзка с броя на пътуванията.

Амстердам, съгласно е на трета позиция като желан град за посещаване за 2022-ра, следван от Мадрид, Рим и Лондон. Ню Йорк се подрежда  на последното място в топ 10, макар че отчетът означи, че градовете в Съединени американски щати са посочили „ мощно възобновяване на представянето на туризма “ като цяло.

 
               

„ Въпреки че 2022 година беше позитивна година за туристическия бранш, пътят към цялостното възобновяване след пандемията е дълъг и държавната поддръжка остава сериозна във всички райони “, написа в отчета на  Euromonitor. Като фактори влияещи върху повлияят на скоростта на възобновяване на туризма там се показват внезапно възходящата инфлация, влошаващите се стопански условия и войната в Украйна.

Що се отнася до Азия, тя  има смесено показване на районно равнище заради обвързваните с Covid-19  ограничавания за пътешестване, и все пак азиатските градове бележат съществени скокове в в представянето. Сингапур се е изкачил с цели 30 позиции нагоре в листата Euromonitor е " най-благоприятната за бизнеса дестинация, с опростено данъчно облагане и огромен дял от квалифицирани чиновници ".

Африка и Близкият изток  пък се показват  най-добре във връзка с здравето и сигурността. Ключовите фактори, на които се основава преценката за привлекатеността на на градовете за 2022-ра са: вътрешнорегионалните пътувания, облекчаването на рестриктивните мерки, свързани с Covid-19, и възобновяване на интернационалните пътувания.

Прогнозите Euromonitor за идната година са, че „ Азия е районът, който би трябвало да се следи през 2023 година, защото завръщането на интернационалните пътувания, както входящи, по този начин и изходящи, сигурно ще разклати класацията. “

Ето и подредбата на 10-те най-хубави градски дестинации за 2022 година:

1. Париж

2. Дубай

3. Амстердам

4. Мадрид

5. Рим

6. Лондон

7. Мюнхен

8. Берлин

9. Барселона

10. Ню Йорк

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР