Европа обърна загрижено поглед и към Молдовал Европейският съюз обеща

...
Европа обърна загрижено поглед и към Молдовал Европейският съюз обеща
Коментари Харесай

Молдова отвътре: Специалните пратеници на bTV с разказ след експлозиите в района


Европа обърна загрижено взор и към Молдовал Европейският съюз даде обещание поддръжка със знакова аудиенция. В Кишинев беше ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Снимка: bTV


Министерството на защитата на Молдова не вижда признаци за това Русия да се готви да нападне Молдова.

Съобщението идва на фона на това, че английският „ Tаймс “ се базира на източник от украинското разузнаване и заяви, че Кремъл е решил да нападна Молдова от началото на войната. A Кишинев поддържа позиция за неутралитет, а в сърцето на столицата има десетки билбордове с апели за мир и в поддръжка на Киев.

Снимка: bTV


Близо до границата със сепаратистката република локалните хора описват, че към този момент обстановката е спокойна и не се опасяват.

Инциденти през последните седмици предизвикаха опасения, че страната може да бъде въвлечена в спор.

Въпреки че в Кишинев не виждат непосредствена опасност от вълнения, Молдова се готви и за " песимистични сюжет ", разяснява президентът Мая Санду.

„ Нашият разбор демонстрира, че случаите са предизвикани от паравоенни фракции в района, само че в това време закани идват и от съветски генерали по отношение на желанията им в Приднестровието. Изявленията са безотговорни и притеснителни “, сподели Санду.

На този декор Европа заявява поддръжката си за страната, която към този момент съобщи първата част от въпросника за претендент за еврочленство. Брюксел даде обещание спомагателна финансова, филантропична, енергийна и логистична поддръжка в областта на сигурността и защитата.

„ Ще помогнем на Молдова да ускори своята резистентност и да се справите с последствията от разпространяващата се съветска експанзия в Украйна “, съобщи Шарл Мишел - ръководител на Европейския съвет.

И до момента в който в столицата се водят диалози за европейско бъдеще, то на границата със сепарстистката република охраняват военни с съветски флагове на униформите.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР