Европа няма да се намесва във войната на Руската федерация

...
Европа няма да се намесва във войната на Руската федерация
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС се опасява, че Путин може да разшири войната към други страни

Европа няма да се намесва във войната на Руската федерация против Украйна с военни средства. Това съобщи висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в изявление за CNN TÜRK.

Той изясни, че Европа не желае войната да се популяризира, тъй че няма да има военна интервенция. В същото време означи, че Европа би трябвало да поддържа Украйна и да удари съветската стопанска система, с цел да не може Руската федерация да продължи войната.

Борел означи, че сега всички се пробват да намерят сложния баланс за разрешаване на актуалната обстановка. В същото време той призна, че Европейски Съюз има опасения, че съветският президент Владимир Путин може да разшири военните дейности към други страни.

„ От една страна, ние се опитваме да подкрепим Украйна, въпреки това, се опитваме да предотвратим огромна война. Никой не би трябвало да се оправдава пред Путин. Защото той може да разшири военните си действия. Може да е против една страна от НАТО или против друга. Има съществени опасения, че Путин ще продължи да нападна и би трябвало да ограничим офанзивите. Трябва да изолираме Русия от интернационалната общественост, би трябвало да подкрепим Украйна ", сподели Борел.

По отношение на молбата на Украйна за участие в Европейски Съюз, Борел сподели, че Украйна е поискала участие и Европейски Съюз незабавно е дал отговор позитивно. " Украйна принадлежи към европейското семейство. Това е явен факт, географски и исторически. Има някои процедури. Ние също започнахме този развой ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР