Европа и нейните институции направиха достатъчно, за да спрат войната,

...
Европа и нейните институции направиха достатъчно, за да спрат войната,
Коментари Харесай

Маркета Грегорова: Имаме си работа с някакъв вид психопат, който иска да води война


" Европа и нейните институции направиха задоволително, с цел да спрат войната, само че си имаме работа с някакъв тип умопобъркан, който желае да води война ". Това съобщи в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " чешката евродепутатка Маркета Грегорова от Пиратската партия. Тя е част от Комисията по външни работи в Европейския парламент и комисията по въпросите за външната интервенция и дезинформацията:
" Путин е изолиран от две години насам и нещата, които споделя за потребността от денацификация на Украйна са освен странни, това са неистини . Не можеш да предвидиш държанието на подобен човек . Много хора споделяха преди войната, че това не е рационално, не е стратегическо решение и че Путин няма да го направи, само че той въпреки всичко го направи и явно решенията му не са изключително стратегически и рационални. Винаги някой може да каже - " можеше да създадем повече в тази посока " и " това не трябваше да се случва. В Чехия ние споделяме - " След борбата - всеки е военачалник ". Мисля, че казвайки в този момент, че Европа и светът трябваше да създадат повече, с цел да спрат Путин и да предотвратят случилото се, ние ще сме генерали след войната. Сега би трябвало да сме генерали в борбата, а не да споделяме какво повече е трябвало да се направи. Не мисля, че е можело да се направи повече, тъй като Путин не е разумен ".

Маркета Грегорова обясни какви дейности подхваща в този момент Европейският парламент:

" Още от основаването на Европейския съюз политиките за сигурност и защита и всичко обвързвано с това, са в ръцете на обособените страни членки. Европейският парламент като институция няма благоприятни условия за взимане на решения във връзка с сигурността и защитата, тъй че нещата, които можеше и които направихме, бяха резолюция, както и диалозите ни с представители на Европейската комисия и обособените страни членки. Аз и моите сътрудници - другите евродепутати, сме непосредствено определени от хората и имаме отговорност към тях, само че не можем да създадем освен това от резолюция. Това много ме ядосва . От години приказвам, че Европейския парламент би трябвало да може да прави повече, само че към момента няма такова решение от страните членки ".

Цялото изявление с Маркета Грегорова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР