Европа е в икономическа война с Русия, заяви за предаването

...
Европа е в икономическа война с Русия, заяви за предаването
Коментари Харесай

Иван Кръстев: Войната показа, че има украинска нация, различна от руската, и нейн баща е Путин

Европа е в икономическа война с Русия, съобщи за предаването " Лице в лице " по БТВ политологът Иван Кръстев. И разясни, че от една страна са европейските наказания против Москва, а от друга - играта на Русия с доставките на газ.

 

" Русия военизира доставките на природен газ ", съобщи Иван Кръстев. И се пошегува, че турбините на " Северен поток " непрестанно се чупят и по този начин Германия получава 20% от контрактувания с москва природен газ.

 

Това е нова ралност за Европа, заключи политологът. Според него е " политически неправилна " концепцията да не се издават изобщо визи на руснаци. Иван Кръстев уточни, че в Русия има доста хора, които стачкуват против войната в Украйна, макар опасността от 15 години затвор.

 

„ Едно от нещата е, че доста от руснаците не схванаха за какво Съветският съюз се разпадна. За Путин това се трансформира в персонална покруса. Както и да приключи тази война, тя сподели, че има украинска нация, която е друга от съветската. " Баща " на тази нация, значително, е Владимир Путин. Преди 10 години 70% от украинците имат позитивно отношение към Русия. Днес над 80% имат отрицателно, “ разяснява още Иван Кръстев.

 

 

Той обърна внимание, че вследствие на съветската експанзия в Украйна са разрушени над 100 хиляди къщи, а една трета от жителите на страната не живеят в домовете си. Войната е породила бежанска вълна, която е най-голямата след 1945 година

 

Политологът обърна внимание, че няколко мита са били развенчани в хода на войната. Украинците не са посрещнали руснаците като освободители. Русия е почнала войната, с цел да отдалечи НАТО от границите си, а е получила Финландия и Швеция в НАТО и границата с Русия се усилва на 1400 километра. Но и съветската стопанска система не е рухнала за три месеца след въвеждането на глобите.

 

" Говорим за нуклеарна война по този начин, както не се е говорило в последните 45 години “, акцентира Кръстев.

 

„ Мнозина се опасяват, че в случай че украинските войски стартират избавление особено на Крим, освен на Донбас, рискът от нуклеарна война става голям “, добави той.

Политологът предвижда ескалация на военните дейности на фона на приближаващата зима.

„ Трябва да сме подготвени за неща, които мислим за невъзможни. Първо това се случи с пандемията, а в този момент с войната. С всичко се привиква – това е естествено. Трябва да бъдем готови за една по-дълга война. Посланията са, че няма да има мирни договаряния “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР