Еврокомисията обяви, че променя стратегията си за ваксинация срещу коронавируса

...
Еврокомисията обяви, че променя стратегията си за ваксинация срещу коронавируса
Коментари Харесай

ЕК няма да разчита толкова на ваксината на АстраЗенека

Еврокомисията разгласи, че трансформира тактиката си за имунизация против ковид и няма да разчита толкоз на препарата на " АстраЗенека ", откакто от компанията обявиха, че няма да изпълнят заложените параметри за доставка на избрани количества до края на март, оповестява БНР, цитирайки AFP.

Ръководителят на Генералната дирекция по здраве и сигурност на храните към комисията - Сандра Галина - сподели, че имунизацията на компанията е трябвало да бъде препаратът за всеобща имунизация на европейските жители за първите три месеца на годината. По думите ѝ, сега, Брюксел мисли за имунизациите на " Пфайзер/Бионтех " и " Джонсън и Джонсън ", с които да попълни изчезналите количества.

Галина съобщи, че през второто тримесечие ще има доста повече ваксини, защото ще работи нов контракт. По мотив забавянето на доставките тя сподели още, че сега " текат инспекции " и означи, че съгласно договорите с компаниите производителки, Еврокомкисията има опция да получи парите си назад, в случай че декларираните количества от препаратите не дойдат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР