Еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси провокира днес

...
Еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси провокира днес
Коментари Харесай

Еврокомисар: Европа е застрашена от Мусолинчета

Еврокомисарят за икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси предизвика през днешния ден възмущението на водачите на италианската ръководеща коалиция с изявлението, че Европа е застрашена от "Мусолинчета ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Московиси сподели това на конференция в Париж, на която му бе заложен въпрос по какъв начин Европейският съюз ще се оправи с дебата за миграцията. Еврокомисарят акцентира, за Европа е значимо да си напомни уроците на историята. "Положението през днешния ден мощно прилича на 30-те години на предишния век. За благополучие не се чува звукът на маршируващи бойци, няма го и Хитлер. Има обаче дребни Мусолинчета ".

Италианският вътрешен министър и водач на крайнодясната партия "Лига " Матео Салвини съобщи, че Московиси "трябва да си измие устата преди да наскърбява Италия, италианците и тяхното законно държавно управление ". "Поведението на някои еврокомисари е недопустимо и отвратително. Как се осмеляват да споделят, че има доста дребни Мусолинчета в Италия ", съобщи вицепремиерът и водач на антисистемното Движение "Пет звезди " Луиджи ди Майо, представен от ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР