Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели заяви пред Европарламента, че преговорната

...
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархели заяви пред Европарламента, че преговорната
Коментари Харесай

Още тази седмица става ясно как ще преговарят за членство в ЕС Албания и С.Македония


Еврокомисарят по разширението Оливер Вархели съобщи пред Европарламента, че преговорната рамка на Европейски Съюз с Албания и Северна Македония ще бъде показана тази седмица на претендентите за участие в Евросъюза, съобщи БГНЕС.

Вархели направи послание по време на пленарното съвещание на Европейския парламент по отношение на отчета за Западните Балкани. Той акцентира, че Европейската комисия е върнала района в дневния ред на Европа през първите 6 месеца на годината и обещанията към Западните Балкани са се претворили в каузи.

Еврокомисията получи задача да изготви преговорни рамки за Северна Македония и Албания, които ще бъдат подготвени още тази седмица дружно с прегледа на напредъка по промените, съобщи Вархели.

В началото на юни беше стихотворец ангажимент за разработване на преговорни рамки, а постоянните отчети за напредъка на страните от района са отсрочени за есента, когато се чака Европейска комисия да предложи огромен стопански и капиталов проект за излизането на района от рецесията.

Процесът на разширение е учреден на заслугите на всяка една от страните – кандидатки. За да продължат по пътя към Европейски Съюз, страните от Западните Балкани би трябвало да продължат с промените, изключително в региона на върховенството на закона, битката с корупцията и проведената престъпност, главните полезности и правата на индивида, съобщи еврокомисарят. Той акцентира, че колкото по-бързо напредва всяка от страните, толкоз повече ще се приближава до участието в Евросъюза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР