Евродепутатите от ГЕРБ/СДС изпратиха писмо до заместник председателите на Европейската

...
Евродепутатите от ГЕРБ/СДС изпратиха писмо до заместник председателите на Европейската
Коментари Харесай

Евродепутати гневно до шефовете на ЕК: Кабинетът на Радев репресира политически опоненти. Готви се изборна измама с 228 машини

Евродепутатите от ГЕРБ/СДС изпратиха писмо до заместител ръководителите на Европейската комисия Маргаритис Схинас и Вера Йоурова, както и до комисаря по правораздаване Дидие Райндерс.

В текста те уведомяват за политическите репресии против симпатизанти на партията от страна на Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков, както и за очертаващата се изборна машинация.

Въпреки че има стеснен мандат, дейностите на кабинета на ген. Янев обрисуват тревожна наклонност на политически репресии и заплашване, ориентирани против съперниците на прокремълския настоящ президент Румен Радев и неговите политически съдружници.

В писмото се показват многочислените полицейски акции, обиски на частни парцели и арести, преднамерено ориентирани против кметове на Политическа партия ГЕРБ и симпатизанти на партията. Служители на Министерство на вътрешните работи са нахлували в домовете на жители и са ги разпитвали за кого ще гласоподават. При полицейска акция в Симеоновград брачният партньор и синът на кмета на общината са задържани на разсъмване. Под предлог, че се борят против пазаруването на гласове, управляващите тормозят и сплашват гласоподавателите на партии, които не поддържат президента Радев.
свързани новини60585преди 11 часа110581преди 20 часа
Подобни дейности са осъществени и в Момчилград, Хасково и Любимец.

Особено обезпокоително е, че правоприлагащите органи се употребяват като политически инструмент и са принудени да извършват политическите заповеди на президента, който се стреми да бъде избран отново. В политиката си на репресии държавното управление прибягва до способи, употребявани в предишното от комунистическия режим и по този начин връща ужасните мемоари от тоталитарното минало.

Комисията е осведомена и за последния скандал, подбуден от откриването на 228 неидентифицирани и несертифицирани машини за гласоподаване в складово помещение на частната компания, на която Централната изборна комисия е упълномощила закупуването и обслужването на оборудването за гласоподаване. До този миг не е обещано свястно пояснение по отношение на собствеността на тези машини, предназначението им и аргументите, заради които те са били превозени едновременно и до същото място за предпазване дружно с машините, които ще бъдат употребявани на идните избори.

Всякакви вероятни нередности по време на изборния развой биха могли освен да слагат под съществено подозрение резултатите от изборите, само че и да потопят България в още по-дълбока политическа рецесия.

Евродепутатите приканват Европейската комисия да следи прецизно изборния развой в България.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР