Евродепутатите настояха днес за пълна проверка на Фейсбук от страна

...
Евродепутатите настояха днес за пълна проверка на Фейсбук от страна
Коментари Харесай

Евродепутатите настояват за пълна проверка на Фейсбук

Евродепутатите настояха през днешния ден за цялостна инспекция на Facebook от страна на Европейски Съюз. Призивът залегна в резолюция, призната на сесията в Страсбург.

Избирателните закони би трябвало да бъдат изменени, с цел да отразяват цифровизацията. Държавите от Европейски Съюз би трябвало да проверяват изказвания за политическа корист онлайн от страна на външни сили, се показва в документа. Като следващо деяние след абсурда с "Фейсбук " и "Кембридж аналитика " евродепутатите приканват за цялостна инспекция и за ограничения против намесата в изборите. Те упорстват "Фейсбук " да разреши на Европейски Съюз да извърши цялостна инспекция, с цел да оцени сигурността и отбраната на данните на потребителите.

Според Екологичен потенциал "Фейсбук " освен е нарушил доверието на жителите, само че и правото на Европейски Съюз. Те предлагат "Фейсбук " да вкара обилни промени, с цел да съблюдава правото на Европейски Съюз в региона на отбраната на персоналните данни.

Евродепутатите означават, че данните, получени от "Кембридж аналитика ", може да са били употребявани непозволено при референдума за напускането на Европейски Съюз от Англия и при президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година. Те акцентират незабавната нужда от противопоставяне на всеки опит за подправяне на изборите в Европейски Съюз и от вземане предвид на изборните закони към новата цифрова среда.

Екологичен потенциал предлага въвеждането на бистрота и ограничавания на разноските, съблюдаване на периодите за размисъл и еднообразно отношение към кандидатите; по-ясно разграничение на политическата приложимост на онлайн реклами и кой стои зад тях; възбрана на профилирането за изборни цели, в това число потреблението на онлайн държание, което може да разкрие политически предпочитания; обществените медии да отбелязват наличието, споделено посредством ботове, да ускорят процеса на унищожаване на подправени профили и да работят с самостоятелни проверители на обстоятелства и с университетските среди; следствията на хипотетична онлайн политическа корист от страна на външни сили би трябвало да бъдат осъществени от страните в Европейски Съюз с поддръжка от Евроюст.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР