Белгия въведе нова регулация, според която военнослужещите от въоръжените сили,

...
Белгия въведе нова регулация, според която военнослужещите от въоръжените сили,
Коментари Харесай

Белгия ще преназначава на друга позиция военните, склонни към екстремизъм

Белгия вкара нова регулация, съгласно която военнослужещите от въоръжените сили, склонни към прояви на екстремизъм , ще бъдат преназначавани на друга държавна работа, оповестиха локални медии, като се позоваха на изявление на Людивин Дедондер, министъра на защитата, написа сътрудник на Българска телеграфна агенция, Николай Желязков.

Допълва се, че ще бъде въведена задълбочена оценка за склонност на военните на всеки пет години . По думите на министъра, всеки случай ще бъде преценяван независимо.

В последните години в страната станаха известни няколко случая, в които настоящи и някогашни военни насочиха закани към водещи публични фигури , в това число към премиера Александер де Кро. В известията се посочваше, че в средите на белгийската армия има последователи на крайната десница, които основават спомагателна заплаха поради това, че са подготвени да употребяват принуждение и оръжие.

На изборите по-рано този месец белгийската последна десница завоюва първо място при гласуването за евродепутати и остана втора във вота за Федерален парламент. Белгийските партии към този момент резервират решението да не се коалират с крайнодесните при съставянето на идващото държавно управление.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР