Евродепутати и правозащитни организации нападнаха председателя на ЕК Урсула фон

...
Евродепутати и правозащитни организации нападнаха председателя на ЕК Урсула фон
Коментари Харесай

Вместо ресор миграция, защита на европейския начин на живот - куп нападки срещу Фон дер Лайен

Евродепутати и правозащитни организации нападнаха ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен поради новото име на ресора за миграция и сигурност в идната Европейска комисия. Рсорът се поема от дългогодишния чиновник и доскорошен представител на Европейска комисия Маргаритис Схинас, само че към този момент носи името " Защита на нашия европейски метод на живот ". Заради това Европейска комисия беше упрекната във " фашистко мислене ", а името беше квалифицирано като " гнусота " от някои от критиците, съобщи БГНЕС.
Британският евродепутат от Лейбъристката партия Клод Мораес написа, че " Защита на нашия европейски метод на живот " не може да е име на сектор в Европейската комисия през 2019 година и попита реторично на кого е била концепцията.
Френският евродепутат от Зелените Дамиен Карем назова името " гнусота " и добави: " Изглежда хубаво, само че когато осъзнаеш, че в действителност той ще е отпред на миграцията, интеграцията и сигурността, се трансформира в безусловно непоносимо. "
Европейският клон на организацията за отбрана на човешките права Amnesty International сподели, че свързването на миграцията, сигурността и европейския метод на живот " изпраща обезпокоително обръщение ".
От природозащитната неправителствена организация " Приятели на Земята " бяха по-крайни. Те написаха: " Идеята, че европейците имат потребност от отбрана от външните култури е фашистко мислене, което не би трябвало да е даже покрай политиката за миграция. "
Междувременно, беше обърнато внимание и на новия пост на Маргрете Вестагер в Европейска комисия. 
Датчанката, която до момента отговаряше за конкуренцията, резервира отговорностите си да се бори с монополите и в допълнение получава покачване в изпълнителен вицепрезидент на Европейска комисия.
Вестагер ядоса Съединени американски щати по време на работата на досегашната комисия, като на няколко пъти зае твърда позиция против американските интернет колоси. Миналата година президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се оплака на предходния ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер от Вестагер и концепцията ѝ интернет колосите като Amazon да плашат налози за комерсиалната си активност в Европейски Съюз.
" Твоята данъчна дама - тя в действителност ненавижда Съединените щати ", сподели тогава Тръмп на Юнкер.
Вестагер не изключи Европейската комисия да води каузи против колосите от Силициевата котловина, само че добави, че " всеки един случай ще се преглежда настрана ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР