Евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева заяви

...
Евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева заяви
Коментари Харесай

Елена Йончева: Очаквам конкретни отговори по знакови за България разследвания

Евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева съобщи пред Евронюз България, че следва съвещание на Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права на Европейския парламент.

Тя разгласи, че на съвещанието ще чака да бъде отговорено съответно по знакови за България следствия за корупция по високите етажи на властта – „ Барселонагейт “, фотосите с кюлчетата и други

Групата, в която тя е единствен представител от България ще организира изключително съвещание при закрити врата за обстановката в страната във вторник в Страсбург.

На съвещанието са поканени министъра на правораздаването Атанас Славов, както и представител на GRECO (Групата на страните, борещи се с корупцията) към Съвета на Европа, която следи какви са практиките по откриване на корупционни схеми по високите етажи на властта.

„ Ще желаеме съответни отговори и от GRECO – в случай че в България продължаваме да буксуваме по тези знакови каузи, какво може да се направи? Какво ще се случи, в случай че в страната още веднъж няма развиване по тези случаи – дали GRECO ще вземат отношение “, сподели още Елена Йончева.

 

 борисов гешев Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството си на министър председател отхвърли два пъти поканата от Брюксел, с цел да бъде изслушан за България, съобщи 24 часа.

 

Етикети: конкретниотговориразследвания
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР