Евродепутатът Николай Бареков категорично няма да се кандидатира за отново

...
Евродепутатът Николай Бареков категорично няма да се кандидатира за отново
Коментари Харесай

Бареков продължава преговори със Сидеров за евровота

Евродепутатът Николай Бареков изрично няма да се кандидатира за още веднъж за място в Европейския парламент. Неговата партия " Презареди България " ще взе участие в евровота с млади лица. Също по този начин Бареков продължава договарянията с партията на Волен Сидеров " Атака " за идните избори. Това стана ясно по време на конференция, проведена от Бареков и Групата на Европейските консерватори и реформисти.

На конференцията Бареков съобщи, че твърдо поддържа пакета " Мобилност ". Той щял да отстоява до последно правата на наемните служащи в България. Той дори получил позвъняване от Борисов по въпроса.

" Министър-председателя даже ми се обади, с цел да чуе причините ми, като регистрира, че са рационални и би трябвало да се извадят на масата и да се върви към един същински спор ", разгласи евродепутатът.

Според Бареков междинната заплата на един камионджия у нас е към 2 000 евро, действителният застрахователен приход обаче е 260 евро. Освен това всеобщо тези хора се прибирали на родна земя и виждали фамилиите си един път на 11 месеца.

В тази връзка Бареков прикани сътрудниците му Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати в размер на 7 000 евро и да се качат на тировете , с цел да видят сами изискванията на живот на наемните служащи по интернационалните пътища.
 Бареков с ултиматум, с цел да гласоподава в сряда
Бареков с ултиматум, с цел да гласоподава в сряда

Бареков не дал своя вот през вчерашния ден умишлено

Бареков щял да си промени позицията по мобилния пакет при 2 условия - неотложно увеличение на заплатите на водачите на камиони с 20%, както и всички трудови контракти да бъдат ревизирани и страната да се намеси, тъй че родните превозвачи да не взимат минимална, а действителна заплата.

Припомняме, трима български евродепутати - Наджми Али, Светослав Малинов и Николай Бареков - не участваха във гласуването в Екологичен потенциал на 25 март за това дали Пакетът " Макрон " да влезе в дневния ред на Екологичен потенциал на постоянната сесия в сряда, 27 март.
Оказа се, че тъкмо толкоз гласове трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".
 Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета
Трима евродепутати от България провалиха отхвърлянето на пакета " Мобилност "

Николай Бареков умишлено подкрепил проекта " Мобилност "

Друга тематика, на която Бареков се спря, беше демографския проблем.

" Демографският проблем, който е с изключение на за България, ще бъде решен единствено тогава, когато българинът получи европейски приходи и европейски условия на труд ", уточни евродепутатът.

Бареков се разгласи и за премахване на порочната процедура у нас хора да дават първокласен труд против минималната работна заплата.

Бареков се разгласи и твърдо срещу влизането на страната ни в еврозоната. Според него еврото надалеч не е панацея и няма да увеличи стандарта у нас. Напротив - България в еврозоната щяло да значи загуба на национална еднаквост, апетит, бедност и фрапантно повишение на външния дълг.
 Бареков води евроконсерваторите в България с зов за обединяване
Бареков води евроконсерваторите в България с зов за обединяване

Независимо дали е евродепутат, Бареков работи за коалиция АКРЕ-ЕНП

Относно протичащото се по линията Бареков - Сидеров

Припомняме, на конференция преди една седмица Бареков съобщи, че партията на Волен Сидеров е доста покрай това да стане член на евроконсерваторите. " Атака " била безусловно в процедура на приемане.

По думите му времето просто не стигнало партията на Сидеров да бъде призната в АКРЕ преди изборите, само че по-късно щяло да бъде доста хубаво всички български консерватори и реформисти да се съберат в евросемейството си.

Припомняме и че Бареков беше доста остро подложен на критика от зам.-председателя на Вътрешна македонска революционна организация и негов сътрудник в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки. Евровойводата разяснява, че Бареков чисто и просто е излъгал Сидеров за АКРЕ .
 Джамбазки: Бареков излъга
Джамбазки: Бареков излъга " Атака " за евроконсерваторите

Хората желали Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Атака " дружно на евровота

" Причината да не бъде призната " Атака " е методът, по който беше препоръчана - неуместно и неумело от индивида, който ги предложи, моят сътрудник в Екологичен потенциал Николай Бареков ", сподели Джамбазки.

Проблемът идвал от това, че Бареков не съобразил позиции, които партията на Волен Сидеров е защитавала през годините. Освен това самото предложение било неполитическо. Той не подходил рационално и не направил предварителни диалози по въпроса.
 Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ
Волен Сидеров и Николай Бареков с общи цели в АКРЕ

Следващата седмица " Атака " подава документи за членство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР