Евродепутатът Емил Радев подкрепи Национален исторически конкурс, посветен на 170

...
Евродепутатът Емил Радев подкрепи Национален исторически конкурс, посветен на 170
Коментари Харесай

Евродепутатът Емил Радев подкрепи национален исторически конкурс

Евродепутатът Емил Радев поддържа Национален исторически конкурс, отдаден на 170 години от рождението на Христо Ботев. Българският член на Европейския парламент подкрепя награждаването на отличените възпитаници.

С неговото подпомагане създателите на всички самостоятелни и групови планове, на които е присъдена поощрителна премия, получиха новото издание на „ Личният бележник (тефтерчето) на Христо Ботйов ”.

Емил Радев обезпечи и две от специфичните награди за присъединяване в историческия училищен конкурс. Призьорите бяха удостоени с първокласния лиричен алманах „ Вечност ”, в който стихотворенията на Ботев са преведени на няколко езика.

Събитието се провежда от Регионалното ръководство на образованието – Варна и Школа „ История ” към Първа езикова гимназия в морската столица.

Конкурсът на тематика: „ 170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието ” се организира под патронажа на кмета на Варна Иван Портних. В конкуренцията се включиха 55 учебни заведения от 49 града от цялата страна с повече от 250 училищен плана в категориите: отчет, есе, презентация и драматизация/видеофилм.

Сред формалните посетители на събитието бе и Славчо Славов, ръководител на комисията по просвета и обучение към Общински съвет-Варна. Днес учениците ще вземат присъединяване в конференцията, която съпътства състезанието и в границите на която ще имат опция да се срещнат с Боян.

Ботйов, ръководител на Фондация „ Христо Ботев “, доктор Милен Врабевски, ръководител на фондация „ Българска памет ”, историците от СУ „ Св. Климент Охридски ” проф. доктор Пламен Митев и проф. доктор Димитър Веселинов, доктор Станка Димитрова, ръководител на Общобългарски комитет „ Васил Левски “ за град Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР