Евродепутатът Андрей Ковачев обвини говорителката на руското външно министерство Мария

...
Евродепутатът Андрей Ковачев обвини говорителката на руското външно министерство Мария
Коментари Харесай

Евродепутат осмя говорителката на Лавров за евреите

Евродепутатът Андрей Ковачев упрекна говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в цялостно непознаване на историята. Марица.бг напомня, че във връзка следващото артистично ошарване на Паметника на руската войска в София, тя се изцепи, чи съветската войска избавила от депортация 50 000 евреи.

Андрей Ковачев не скри недоумението си от думите на представителят на съветското външно министерство.

„ Това е непознаване на историята. Червената войска се е намирала на хиляди километра, когато държавното управление ни взима това решение. Това е хибридна агитация. За мен това е неразбираемо и се надявам да има публицист, който да я попита какво общо с действителността имат сходни изявления. Нужна е смяна на стандартите, а не на историята. Трябва да знаем обстоятелствата, такива каквито са били. Те са въз основа на обстоятелства, на документи, на мемоари и така нататък “, сподели още евродепутатът.

Захарова постоянно си разрешава да дава оценки за българската история. Неведнъж е изтъквала, че Съветската войска е освободила България от германците. В това изказване няма и една капчица истина.

България не е окупирана страна. На наша територия през войната няма немски военни елементи. Единствените военни са топографи и геолози, които търсят редки метали.

През цялата война България поддържа дипломатически връзки със Съветския съюз. Дори се стига до абусрда, когато през август 1941 немците настъпват към Москва, обезвереният Сталин да съобщи на Хитлер предложенията си за мир посредством българския дипломат Стаменов.

Хитлер се изсмива на предложенията Германия да резервира цяла Украйна, Беларус, Прибалтика и Кузбас и да спре войната. На 5 септември 1944 Съветският съюз ни обявава война, макар, че на наша територия нама нито един немец. /Марица.бг
тагове евродепутат лавров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР