Евридика е скучаеща домакиня, а Орфей – нереализиран самодеен музикант

...
Евридика е скучаеща домакиня, а Орфей – нереализиран самодеен музикант
Коментари Харесай

Комплимент към публиката на музикалния театър. Билети на цени от 8 и 10 лева за Орфей в Ада на Офенбах

Евридика е скучаеща стопанка, а Орфей – неосъществен самоинициативен музикант в постановката на оперетата „ Орфей в ада” на Жак Офенбах в Музикалния спектакъл. Спектакълът е осъществен от млад и упорит екип. Режисьор е Явор Радованов, диригент Огнян Митонов, сценограф и създател на костюмите Ася Стоименова, 3D мапинг – Поли Герасимова, хореограф Йоанна Стоянова, хормайстор Людмил Горчев. В функциите - артистите-солисти на Музикалния спектакъл – младите гении Владимир Грудков и Теменужка Трифонова, както и звездите на оперетата - Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Олга Динова, Александър Василев, Лъчезар Лазаров, Тодор Велков, както и новите попълнения в трупата Йоана Пекова, Елица Желева, Иван Александров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл.
Според откривателите на жанра, точно с премиерата на „ Орфей в ада” през октомври 1858 година в Париж Офенбах слага началото на оперетата. Музикалният спектакъл е избраб фееричната опера „ Орфей в ада” като част от програмата си в юбилейната 2018 година, в която празнува 100 години от професионалното начало на оперетата в България.
Макар че е едно от най-популярните и постоянно поставяни заглавия в международните театри, у нас оперетната класика на Офенбах има единствено две министър председатели – през 50-те и в края на 70-те години в Музикалния спектакъл. Във втората играят звездите на оперетата – Лиляна Кошлукова, Тодор Пинтев, Лиляна Кисьова, Видин Даскалов. Спектакълът е под палката на диригента Росица Баталова.
Специално за спектакъла на 13.10.2018 година (събота) Музикалният спектакъл прави комплимент към своята аудитория като пуска в продажба билети от 8.00 и 10.00 лв..
Следващият театър е на 21.11.2018 година (неделя) от 17.00 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР