Евгения Банева определи казуса с къмпинг Каваци като упражняван криминален

...
Евгения Банева определи казуса с къмпинг Каваци като упражняван криминален
Коментари Харесай

Банева за казуса ”Каваците”: Криминален натиск върху нас с политически чадър

Евгения Банева дефинира проблема с къмпинг ”Каваци ” като ”упражняван престъпен напън върху бизнеса на фамилията ”, а задачата - икономическа.
" Очевидно е, че над групата, на която е разпоредено да извършва поръчки против нас и нашия бизнес има политически чадър ", безапелационна бе Банева пред Bulgaria ON AIR.

Проблемът с къмпинг " Каваци " започва от началото на лятото, когато компания, подписала контракт за наем на курортната околност, стартира да събаря бунгала и да гони личния състав.

" Има подписан контракт от наша някогашна служителка, която е съумяла да се впише в Търговския указател от наше име, подправяйки подписите на членовете на борда на шефовете. Нейното име е Зорница Илиева. Когато разбрахме за съществуването на този нотариален акт, той бе преустановен, само че това не попречи на нашествениците ", описа бизнесдамата.

Тези контракти явно не са в полза на сдружението на семейство, защото Евгения Банева попита реторично:
" Има ли притежател, който при оборот от над 350 хиляди лв. на сезон и при облага 50% от тях да отдаде къмпинга си чартърен за 30 хиляди лв.. От договорите на Зорница Илиева нямаме нито едно заплащане. Ще я годим до дупка по правосъден път ", даде обещание Банева.

" Не виждам проблем с премахването на няколко бунгала, които са преместваеми от страна на наемателите. Те са изоставени, занемарени, в това число и в хигиенично отношение. Наемателят има отговорностите да прави настоящи поправки и да поддържа бунгалата в положително положение ", изясни Евгений Мосинов, юрист на компанията, притежаваща контракта за наем на " Каваците " " Джи енд Джи - 90 ЕООД ".

Той продължи, че казусът с " Каваци " е, че по искане на госпожа Банева е била закрита партида, което е основало неприятната обстановка туристи да останат без вода.

Според Евгений Мосинов договорът за наем е подписан през 2016 година с тогавашния изпълнителен шеф на холдинг Баневи, като разногласията кой е бил той, е проблем, който туристическата компания на фамилията би трябвало да позволи.

Евгения Банева разясни, че договорът за наем на " Джи енд Джи - 90 ЕООД " е преустановен на 25 юни.

Освен това, продължи Банева, никой няма право да събаря бунгала, включително и притежателят, без да има издадени заповеди за това от страна на общината.

" Вчера разговаряхме с администрацията на Община Созопол, откъдето отхвърлиха да са издавали каквито и да било разрешителни за срутване на бунгала в къмпинг " Каваци ", заключи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР