Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в мърсисайдското дерби, с което

...
Евертън и Ливърпул завършиха 0:0 в мърсисайдското дерби, с което
Коментари Харесай

Луд мач в Ливърпул! Мърсисайдското дерби не излъчи победител

Евертън и Ливърпул приключиха 0:0 в мърсисайдското дерби, с което се откри 6-ия кръг във Висшата лига. И двата тима имаха доста благоприятни условия да стигнат до цялостен триумф, като в мача имаше четири удара в гредите и отлични изяви на вратарите Джордан Пикфорд и Алисон.

Ливърпул загуби следващи точки, като след кръга може към този момент да изостава с 9 от първия в класирането. " Червените " са на пета позиция с 9 точки, а Евертън към момента няма победа, само че е с 4 равенства от 6 мача и се изкачи краткотрайно до 14- а позиция.

Първото съществено състояние пред една от двете порти бе за домакините от Евертън. Дамарай Грей изведе новото попълнение Нийл Мопе зад отбраната отдясно, само че диагоналният удар на французина бе слаб и неакуратен.

В 19-ата минута първата действителна голова опция за Ливърпул пристигна, откакто Луис Диас центрира отдясно, а Дарвин Нунес стреля с глава около десния дирек на вратаря Джордан Пикфорд.
 Юрген Клоп изрази задоволството си от прехвърлянето на Артур Мело
Юрген Клоп изрази задоволството си от прехвърлянето на Артур Мело

Ливърпул го притегли в последния ден на трансферния прозорец

Малко по-късно Антъни Гордън от " карамелите " насочи прецизен удар от границата на наказателното поле, само че вратарят Алисон бе добре пласиран и избави.

В 32-рата минута след неточност на отбраната на Ливърпул Том Дейвис стреля като топката се отби в десния непряк дирек.

Десет минути по-късно шансът този път бе на страната на Евертън. Дарвин Нунес нанесе сложен удар отдясно, като вратарят Пикфорд мазета топката в напречната греда, а при продължението на офанзивата изстрел на Луис Диас се отби отвътре на левия непряк дирек.

Малко след началато на втората част Пикфорд мазета топката пред влезлия на почивката Роберто Фирмино, а Костас Цимикас не съумя да вкара с левия крайник в опразнената врата. Веднага по-късно НийлМопе от домакините стреля над напречната врата с акробатичен удар.
 Снимка 586254
Източник:

В 63-ата минута удар на Фирмино бе изваден с една ръка в корнер от Пикфорд, като след осъществяването на ъгловия удар последваха две нови впечатляващи спасявания на британския национал. Последва и пропуск на Нийл Мопе за Евертън, останал самичък против Алисън.

В 69-ата минута Конър Коуди вкара гол за Евертън след асистенция на Мопе, само че след обзор на ВАР бе решено, че бранителят е бил с малко в състояние на засада.

В последните минути " карамелите " бяха по-активни, а в 84-ата минута Алисън извади удар на резервата Дуайт Макнийл, която влизаше под гредата.

Дълбоко в добавеното време Мохамед Салах съумя да преодолее Пикфорд, само че ударът му още веднъж срещна страничния дирек.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР