Евентуално явяване на СДС и ГЕРБ заедно на евроизборите няма

...
Евентуално явяване на СДС и ГЕРБ заедно на евроизборите няма
Коментари Харесай

Владимир Кисьов: Коалиция СДС-ГЕРБ няма да погребе синята идея

Евентуално явяване на Съюз на демократичните сили и ГЕРБ дружно на евроизборите няма да погребе синята концепция. Няма по какъв начин Съюз на демократичните сили да бъде претопено, тъй като Съюз на демократичните сили в годините никой не можа да го претопи и няма да може да го претопи. Това сподели някогашният ръководител на Съюз на демократичните сили в София Владимир Кисьов в телевизионно изявление във връзка началото на договарянията сред двете обединения.

Той посочи, че ГЕРБ са подсигурили избираеми места на Съюз на демократичните сили в обща листа, като съгласно него това значи, че синята партия се резервира като позиции. Въпреки това Кисьов означи, че окончателното решение за общо явяване ще бъде взето след два дни на съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили в Ловеч.

"Надявам се тази коалиция да се случи, тъй като целият ми живот е минал европейски надъхан, от 30 години съм взел участие във всички формати – водене на договаряния за асоцииране, договаряния за пълноправно участие, битка за опазване на устоите на демокрацията. Неща, които са застрашени напоследък, по тази причина са и тези диалози, да вкара България допустимо най-вече членове на Европейската национална партия ", уточни Кисьов, който е и първия договарящ за участието на България в Европейски Съюз. Той уточни също по този начин, че надали ще се бори за място в идващия Европарламент. От думите му се разбра, че ГЕРБ са подсигурили единствено едно избираемо място за Съюз на демократичните сили в възможна обща листа.

Относно коментара на някогашния ръководител на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски, който дефинира съюза сред сините и ГЕРБ като позор и оскърбление, Кисьов отговори, че точно той е взел участие във властта и е правел сделки, само че за персонална полза.

"Тези хора, които вършат мненията във Фейсбук, те бяха с наколенките и подлогите, участваха в сделките за облекчаване на персоналният им егоцентризъм. Те участваха във властта, а не Владимир Кисьов. Аз съм отказвал да вземам участие в сходни формати и съм запазил името си през годините. Лукарски беше министър с ГЕРБ, не аз. Явно не е усетил, че се е навел задоволително, не е почувствал болки в кръста, в случай че беше по-чувствителен щеше да забележи”, разяснява Кисьов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР