Евелина Николова, Биляна Дудова и Мими Христова се класираха на

...
Евелина Николова, Биляна Дудова и Мими Христова се класираха на
Коментари Харесай

Три светкавични победи и полуфинали за Николова, Дудова и Христова на Европейското

Евелина Николова, Биляна Дудова и Мими Христова се класираха на полуфиналите на европейското състезание по битка в Загреб, откакто изнесоха три съвършени мача в обедната сесия. София Георгиева пък отпадна от шампионата след проваляне на старта в новата си категория против настоящата европейска вицешампионка.

Дудова даде звук на българската доминация против полякинята Магдалена Глодек, която в квалификациите тушира италианката Елена Еспозито. Българската националка в категория до 62 кг нападна още на старта, улови 24-годишната полякиня през кръста и направи серия от премествания за крайното 10:0 с техническо предимство.

Дудова завърши за минута и 36 секунди с Глодек, а идващото предизвикателство ще бъде доста съществено. На полуфиналите я чака норвежката Грейс Булен, като двете са надлежно девета и десета в ранглистата на Международната федерация по битка (UWW).

Секунди след края на дуела на Дудова, Евелина Николова излезе на прилежащия тепих и българската националка до 57 кг продължи серията. Тя поведе бързо с четири точки против Евелина Хултен, само че по време на придвижванията шведката й разруши носа. Това обаче не спря бронзовата медалистка от Токио и след здравна помощ тя завоюва още шест точки за крайното 10:0 в границите на 3:36 минути.

Следващото предизвикателство пред Николова е украинката Алина Хрушина-Акобия, която е настояща европейска шампионка и трета в международната класация.

След Николова на същия тепих излезе Мими Христова, която записа най-бързата победа. Българската националка на 65 кг завоюва първите две точки със захват за кръста на Бусра Ефе, след което придвижи туркинята четири пъти за крайното 10:0 за 47 секунди. На полуфиналите Христова ще се изправи против румънката Криста Инче, която има три медала от европейски шампионати.

Единствената загуба за българките позволи София Георгиева, която се бори за първи път в новата си категория до 72 кг. Тя отстъпи на миналогодишната вицешампионка Полин Лекарпентие от Франция, която в следствие загуби на четвъртфинал против румънката Александра Ангел.

Във вечерната сесия Юлияна Янева ще се бори за злато на 68 кг против украинката Алла Белинска. Миглена Селишка пък е контузена и е малко евентуално да излезе на тепиха за дуела за бронз на 50 кг против италианката Емануела Люци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР