Евелина Милтенова e председател на Управителния съвет на Българската асоциация

...
Евелина Милтенова e председател на Управителния съвет на Българската асоциация
Коментари Харесай

Магистратурата във Виена, която води до висш пилотаж в бизнеса

Евелина Милтенова e ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО) от декември 2018 година. Тя се е построила професионално в областта на финасовия бранш и вложенията, като е натрупала задълбочени знания и дълготраен опит в областтта на банковото дело и ръководството на активи на финансовите пазари от асет мениджмънт компании.

През професионалната си кариера от над 20 години, тя е заемала управителни длъжности в междунардни банки в България, измежду които ING Bank и Raiffeisen Bank, където в продължение на 12 години е Изпълнителен шеф и член на УС. Като одобрен финансов специалист, в своята активност тя е била постоянно тясно обвързвана с развиването на пенсионната промишленост в България. Евелина е магистър по Финанси от УНСС, един от първите сертифицирани финансови аналитици (CFA) от 2001 година. През 2019 година. придобива Global Executive MBA степен от взаимната стратегия на австрийския, Виена и Университета на Минесота, Минеаполис.

Какво ви даде образованието във Vienna University of Economics and Business Administration, в какъв стадий от вашия живот се решихте на вего? Доведе ли магистратурата до нови и значими професионални контакти?

През 2019 година приключих двойната взаимна стратегия Global Executive Management Program на WU дружно с Carlson School of Management, Minnеsota. За мен бе едно необикновено и неповторимо просветително и житейско пътешестване по едно и също време за придобиване на академична степен и професионално израстване. Създадох доста контакти, сходни стратегии са съвършени за нетуоркинг.
 От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа
От студент във Виена до началник на една от най-големите ИТ компании в България: Андон Сименов разкрива формулата на триумфа

Пред Money.bg приказва IT предприемачът Андон Симеонов

Например в курса бяхме повече от 40 индивида - сътрудници от разнообразни промишлености, идващи от 24 страни. Имахме сътрудник от Япония, която пътуваше безусловно всеки месец за лекциите. С тях и досега поддържаме тесни контакти.

Освен придобиване на влиятелна MBA степен от два уважавани университета имах неповторимата опция за осъществяване на лекции на 4 континента и присъединяване в корпоративни визити в едни от най огромните компании, които изследвахме.

Бизнес кариерата ми се развива през годините в региона на банковото дело/финанси, ръководството на финансови активи, капиталово банкиране и финансовите пазари в продължение на повече от двадесет години. За този интервал доближих висши управителни длъжности в ИНГ банк - клон София и в Управителния съвет на Райфайзен банк в България, прекосих през доста образования, квалификации и тренинг в интернационалните банкови организации.

Но за мен МБА беше огромна цел, която все ми се изплъзваше заради високата претовареност през над 20 - годишната ми кариера. Успях да реализира тази фантазия тъкмо в един интервал на преход и професионално ориентиране към промишлеността на частните пенсионни фондове и сферата на корпоративно консултиране и регулации на пазарите.

В случая двойната световна стратегия на WU опцията да се приключи с две степени MBA, което е от голяма важност, Самият курс, сътрудниците в потока и преподаватели окуражи в допълнение и води до по-нататъшно надграждане на към този момент насъбрания опит.
 Българката Тереза Шарф, която работи от Виена за Daikin в България
Българката, която работи от Виена за най-продаваните японски климатици у нас

Една история за триумфа

Как оказва помощ качественото обучение за по-добрата кариера и по-доброто менажиране?

Качественото обучение и изключително стратегиите на WU имат забележителен позитивен резултат върху кариерното и персонално развиване, управническите качества и знания.

Допринася за по-добра кариера и умения за менажиране заради създаване на профилирана устременост и мрежа от контакти - работа с хора от разнообразни култури и бизнес среди. Тази мрежа от контакти е отличен запас при разширение на кариерата.

Изграждат се аналитични и управнически умения - да вземем за пример университетските модули, на практика case studies ни помогнаха да проучваме още по-добре комплицирани проблеми, да вземаме решения и да ръководим дейно в комплицираната бизнес среда. Наред с това програмата способства за персонално и професионално развиване и възстановяване на основни умения като водачество, връзка и решение на спорове.

Защо избрахте да продължите да работите в България, макар положителното обучение, което сте получили и което евентуално ви дава опция да сте и на други места по света?

В настоящия световен свят с интернет съгласуваност и он лайн благоприятни условия, мястото, от което се работи е от все по-малко значение. Важни са опциите и къде те води упоритостта и пристрастеността към реализация. Изборът за работа в България сега е умишлен и дава отговор на съответния миг в житейския и кариерен път, което не значи, че при излезли благоприятни условия траекторията може да се промени към друго място по света.

За мен България предлага доста положителни стопански и бизнес благоприятни условия, които разрешават да се ползва наученото по време на МБА образованието.

Привлича ме разрастващата се стопанска система на страната в границите на Европейски Съюз, дълбоките промени, които би трябвало да продължат да се осъществят в толкоз доста сфери с капацитет за бизнес в България. Не на последно място, посредством професионалната реализация тук следваме обществена отговорност и принос към обществото за използване на най-високи стандарти и знания тъкмо тук, в нашата среда, която се стремим да вършим все по-привлекателна за нас и външните вложители.

Водена съм и от желанието да допринеса персонално за подобряването на изискванията и опциите в България, като употребявам своите знания, опит и обучение.

С какво се занимавате най-активно сега в професионален проект и по какъв начин магистратурата във Виена е съдействала за него?

Точно преди завършването на МБА образованието оглавих Българската асоциацията на частните пенсионни сдружения в България като Председател на Управителния съвет.

Пенсионните сдружения ръководят посредством техните фондове над 20 милиарда лв., вложени във финансови принадлежности на българския и интернационалните финансовите пазари в полза на над 4 милиона обезпечени лица от втория и трети дирек на пенсионно обезпечаване.
 Аделина Шикова - българката във Виена, с която се преценяват колосите от автомобилната промишленост
Българката във Виена, с която се преценяват колосите от автомобилната промишленост

Тя работи за компания за чипове и пробва да ръководи " с кадифена ръкавица "

Асоциацията е с 26-годишна история и има нелеката задача да работи всекидневно в отбрана на активността на фондовете, които ръководят милиарди пенсионни спестявания, изковават или усъвършенстват законовата уредба в спомагателното пенсионно обезпечаване в България по най-високи европейски стандарти.

Бих изтъкнала, че университетът ни даде толкоз доста знания, сигурност и самочувствие да ръководим и пазя позиции, да водим договаряния по верен метод и доближаваме консенсусни решения. Член съм на Alumni Hub за България, като дамите, приключили стратегия на WU сме обединени във Female Leader club, подделението на WU за България.

Тоест, интензивно не преставам да вземам участие в активността и развъртвам скъпите контакти. Това ме прави неделима част от университета и не преставам да ползвам наученото през скъпия обучителен развой .

Какъв бизнес съвет бихте дали на човек, който сега чете за Вас и обмисля дали има смисъл да влага в образование в WU?

Без подозрение - това е рационална и перспективна инвестиция в познания и бъдеще! Подходящото и тъкмо в точния момент в допълнение образование и университетска степен МБА е от голяма важност за личностното и професионално развиване. Създават се нови контакти и другарства, които имат скъпо значение за бъдещия път на кариерно развиване.

Особено горещо предлагам сходни световни стратегии на WU, които уголемяват кръгозора неимоверно, срещат ни с други експерти от разнообразни сфери и с преподаватели от най-голям диаметър във Виена и от партньорските университети в Азия, Латинска Америка и Съединени американски щати.

Бих споделила, че не би трябвало да се отсрочва взимането на сходно решение, инвестицията се изплаща и от позиция на опцията за повишение на квалификацията и конкурентоспособността. Завършването на такава стратегия усилва конкурентния статус на пазара на труда и заемането на управителни позиции.

Специално нашата двойна световна стратегия дава отлична световна вероятност и взор, като демонстрира интернационалните бизнес практики, което става все по-важно в света на световната стопанска система.

Получихме разширена основа и повече принадлежности, нужни за сполучливо ръководство и за развиване на кариерата в мечтаната посока. След сходно академично развиване във WU, всички ние сме все по-убедени в смисъла на life time learning и нуждата от целеустремено продължение да се учи и да се прилагате усвоените познания и умения в практиката, да се споделя и преподава даже, с цел да се реализиран по-добри резултати и триумф в бизнеса и ръководството по време на целия кариерен път.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР