Евелина Добрева от София губи съпруга си на 16 септември,

...
Евелина Добрева от София губи съпруга си на 16 септември,
Коментари Харесай

Вдовицата, стояла с часове до умиращия си съпруг, разказа за ужаса



Евелина Добрева от София губи брачна половинка си на 16 септември, откакто с часове чака кола за спешна помощ на Спешна помощ, а по-късно от две лечебни заведения отхвърлят да гио одобряват. Потресена от случилото се, тя написа отворено писмо до здравния министър.

В него тя задава голям брой въпроси към реакцията на три лечебни заведения.

„ Съпругът ми имаше затруднено дишане, само че не искаше да отива в болница. Кръвното му падаше. Обадих се на тел. 112 и оттова ми споделиха, че ще подадат сигнал на Спешна помощ. През това време положението му беше трагично. Казваше: "Помогнете ми ", само че аз бях безсилна. Той умираше. Отново се обадих на 112, с цел да им кажа, че се утежнява, а оттова ми споделиха, че нямат връзка с екипа на спешна помощ “.

1:30 часа след подаването на сигнала, идва колата за спешна помощ. В колата за спешна помощ се пробваха да му бият инжекция. Откаран е в „ Пирогов “, защото болничното заведение е най-близо. Там обаче е отказано да бъде приет в болница и е откаран в „ Александровска болница “, където по-късно почива.

„ Защо ни го карате, има ли сърдечна диагноза, питали от „ Пирогов “. „ Не е за нас, карайте го на друго място “. Казах им, че той има анемия, преди дни даже беше на преливане на кръв. От болничното заведение ги предиздвикали да се върнат там. „ Казах им, че той ще почине. От „ Пирогов “ ни попитаха: "А тук ли да почине ".

„ В Александровска болница се повтори същото. В последна сметка го одобриха. Качиха го в Реанимация. Видяхме го беше по-добре. В Спешно поделение го избавиха “, призна тя.

Жената дефинира случилото се като безсърдечност. „ Винаги съм желала помощ, не човек да умира в страдания “.

Дни след нещастието здравният министър се обажда на вдовицата. „ Покани ме в кабинета си. Вече е разпоредена и инспекция “.

Междувременно стана ясно, че в този ден в столицата са работили 12 незабавни екипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР