Евакуацията от украинския град Мариупол за 2 май беше отложена

...
Евакуацията от украинския град Мариупол за 2 май беше отложена
Коментари Харесай

Отложиха с 1 час евакуацията на цивилни от Мариупол


Евакуацията от украинския град Мариупол за 2 май беше отсрочена за час. Тя ще стартира в 7 часа сутринта. Това заяви във Facebook шефът на ОВА в Донецк Павло Кириленко, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4852
" Внимание, Мариупол: смяна тутакси на началото на евакуацията. На 2 май евакуацията в Мариупол стартира в 7:00 часа. Сборният пункт е комерсиалният център Port City ", написа Кириленко.

Припомняме, че на 1 май към стотина цивилни бяха евакуирани от металургичния цех " Азовстал " в Мариупол, който беше опустошен от съветски обстрел.

Новината се удостовери както от Украйна, по този начин и от Русия, въпреки и версиите да се разминават.

По-рано Организация на обединените нации и Международният комитет на Червения кръст потвърдиха, че са взели участие в евакуацията на цивилни жители от Мариупол.

Евакуацията на цивилни жители от Мариупол, които не се намират в " Азовстал ", а в други елементи на града, беше отсрочена за на следващия ден, 2 май, стана по-късно ясно от известие на градския съвет. Отлагането е с оглед сигурност. Евакуацията стартира в 8:00 ч. наоколо до комерсиалния център Port City.

Мариупол беше най-горещата точка на войната до този миг и поради жестокото нахлуване още от първите дни на настъплението на съветските войски и поради извънредно тежката филантропична рецесия, която бе основана с блокадата на града. Той е без вода, електричество и известия от повече от един месец. От повече от един месец останалите локални управляващи в града приказват, че градът опустошен над 90%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР