Ева ли е истинското ти име?“Разбира се, че не.“, отговаря героинята

...
Ева ли е истинското ти име?“Разбира се, че не.“, отговаря героинята
Коментари Харесай

CineLibri: Изабел Юпер като вечната жена

„ Ева ли е същинското ти име? “

„ Разбира се, че не. “, отговаря героинята на Изабел Юпер.

Ева е името, с което тя играе във кино лентата „ Ева “ на Беноа Жако, само че в случай че в живота й се наложи да си избере псевдоним, то Ева отново би бил съвършен избор. Защото Изабел е парадигмалната жена – самодостатъчна, иронична, дистанцирана, безконечна.

Такава е и Ева във кино лентата. Тя е продажница на възраст в дребен град до Париж, профилирана в садо-мазо услугите и клиентите на прилична възраст. Един ден ориста я среща с млад драматург в рецесия и той взема решение непременно да разгадае и опише нейния живот.

и Гаспар Юлиел са задоволително огромни звезди, с цел да провокират интерес към кино лентата, който даже беше в формалната стратегия на последното Берлинале. Изабел Юпер играе нещо като героинята си от – безмилостна и непроницаема жена с неразбираемо минало. Гаспар Юлиел, който е просто цар на меланхоличните мълчания, играе още веднъж нещо сходно – красавец, който със своето отчуждение унищожава света на хората, които го обичат. И двамата артисти са много дистанцирани и във кино лентата, и като имидж на екрана. Това, от една страна, прави всяка химия сред тях невъзможна (впрочем те към този момент са играли дружно, обаче майка и син), както и изисква доста безапелационен сюжет, какъвто тук липсва.

Филмът „ Ева “ е екранизация по разказ на Джеймс Хадли Чейс и по него има филм от 1962 г. с Жана Моро в основната роля. Любопитно е да се означи, че през 1962 г. „ стара “ продажница играе тогава 34-годишната Жана Моро, до момента в който Изабел Юпер тази година става на 65. Разликата е сензитивна и при цялата релативност на зрелостта в наши дни, Юпер е много стара за тази роля. Освен това в актуалната версия на кино лентата действието тече много постепенно, има огромни неясноти в сюжета и много сантиментален край. Въпреки това не съм разочарована, Изабел Юпер ще си остане моята „ Ева “ вечно.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР