Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Стилиана Николова и Валерия Ватова ще

...
Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Стилиана Николова и Валерия Ватова ще
Коментари Харесай

Определиха състава на България за световното първенство за девойки в Москва

Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Стилиана Николова и Валерия Ватова ще показват България в самостоятелната конкуренция в първото издание на международното състезание по художествена гимнастика за девойки, което ще се организира от 19 до 21 юли в Москва. Съставът беше избран през днешния ден след края на последното контролно съревнование, като бяха взети поради резултатите на гимнастичките от всички интернационалните шампионати, държавни шампионати и извършените контролни през годината.

В съветската столица Ева Брезалиева ще показа съчетанието си с въже, Катрин Цонева ще играе с топка, Стилиана Николова ще я забележим с бухалки, а Валерия Ватова с лента, заяви президентът на федерацията Илиана Раева.

“Изключително съм удовлетворена от работата на децата в последните 15 дни, тъй като бях компактно с тях. Много съм удовлетворена от работата на двете треньорки – старши треньорът Валентина Иванова и помощничката й Рени. Най-доволна съм от Ева Брезалиева макар, че тя не беше първа на предишното контролно, най-закономерно стана първа през днешния ден. Уредите, които разпределихме са им обичаните уреди. Всички доста възторжено одобриха уреда с който ще играят “, добави Раева.

Форматът на международното състезание включва отборно класиране, като се взимат резултатите на самостоятелните гимнастички и двете изигравания на отбор (девойки). Ще бъде избран първенец в многобоя при ансамблите, ще разберем и медалистите във финалите на уредите, както в самостоятелното, по този начин и при ансамблите.

Ансамбълът ни при девойките също взе участие през днешния ден в контролното, като показа променената комбинация с пет ленти, както и усложнената с пет обръча.

“Много напреднал отбор, с една неточност единствено от двете съчетания и то не на комплициран и опасен детайл. Продължаваме да работим. Има още неща, които би трябвало да се пипнат и да се дооправят, само че те не са толкоз съществени и комплицирани. Смятам, че девойките имат голям късмет при една мощна игра да бъдат измежду най-хубавите на международното “, разясни още Илиана Раева.

" Днес децата играха добре. Направихме промени в лентите. Улеснихме някои колаборации, добавихме други, само че не за сметка на компликацията. Повишихме компликацията. На обръчи позволиха една неточност, само че там има също една смяна. Допълнително ще поработим. Предстои ни съревнование в Гдиня от 20 до 22 юни.След това отпътуваме на лагер на Спортпалас. Там ще участваме на шампионата " Царица Маргарита " и следва най-големия ни старт - международното състезание през юли ", показа старши треньорът на отбор девойки Вяра Ваташка.

Променената комбинация с пет топки пред аудитория и съдийки показа и отбор дами, който дружно с Катрин Тасева ще показват България на вторите Европейски игри в Минск от 21 до 30 юни.

“В Минск всичко ще зависи от мобилизацията, отговорността и концентрацията на девойките. Надявам се да са оптимално съсредоточени, мобилизирани и да създадем мощно съревнование “, приключи Раева.

bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР