Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда

...
Ето моята тайна. Тя е много проста: най-хубавото се вижда
Коментари Харесай

Къде е лисицата от Малкият принц? На място с кафе, книги и музика...


" Ето моята загадка. Тя е доста елементарна: най-хубавото се вижда единствено със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите. "

 

Така казала лисицата на Малкия принц, в самия завършек на тяхната среща. Ние пък успяхме да забележим не едно и две хубави неща с очите си, когато гостувахме на FOX Book Café. И си обещахме да се върнем доста скоро отново.

Посрещна ни Деси Алексиева, майка на пет деца, жена с 22-годишна корпоративна кариера, лингвист, човек със особено отношение към книгите и към мястото им в живота на хората. За всяка фантазия си има тъкмо избран миг – така Деси и Зина сбъдват своята този март, след съвсем магическо нареждане на условия, случки, хора, че даже и на предмети. Много от детайлите в интериора на FOX Book Café, като библиотека, кресла, полилей, са персонални дарове от близки и другари, в това число и остарелият австрийски роял. Музиката не стопира и за момент тук, даже радиото е тематично подбрано.



И тъй като започнах малко в обратна посока, не преставам в този момент с книгите. Освен посредством заглавията, които можете да си закупите (селекцията е извънредно прецизна, въображаема и персонална, ще се уверите сами на място), литературата участва тук и по още няколко метода. Инициативата " Книгите, без които не мога " ни среща онлайн със модерни български създатели на словото, които обаче виждаме в малко по-различно амплоа. Писателят е също по този начин и четец, който има своите обичани и важни книги и създатели. Два пъти седмично се организират тук и детски четения, които са под формата на интерактивно занятие. Разнообразните креативен работилнички, водени от художничка, са друга чудесна опция за родителите, които желаят да предложат на своите дребни и по-големи девойки и момчета интересни и смислени занимания. 



Би било необичайно да пропусна кафето, наред с книгите то е другата половинка от сърцето и духа на това място. Освен всичко останало, на Деси и Зина им се е наложило да се научат да подготвят кафе като същински баристи, тъй като, става известно, тази ароматна напитка е цяла обособена галактика, която се движи по свои специфични закони. За феновете на чая също е помислено, а постоянно можете да се подкрепите и с някоя здравословна вкусотия. Аз пробвах домашната лимонада, която беше доста свежа. Следващия път мисля да заложа на чаша вино.

FOX Book Café има упоритостта да се утвърди като културен център. Тук всеки месец ще може да се види друга галерия, а за всички останали събития (срещи с подпис, полемики и пр.) можете да следите във Facebook.

Адресът е ул. " Уилям Гладстон " 32. Отбийте се, ще останете очаровани. И опитомени.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР