Ето какво гласи златното правило на XXI век – подбирайте

...
Ето какво гласи златното правило на XXI век – подбирайте
Коментари Харесай

Не поставяйте замръзнали картофи в ануса си, за да лекувате медицински състояния

Ето какво гласи златното предписание на XXI век – подбирайте деликатно нещата, които четете в интернет, не лекувайте медицински положения с „ домашни лекове “, в случай че не са научно подкрепени и, най-много, не поставяйте замръзнали картофи в ануса си.

Според Wales Online неидентифициран към този момент уеб страница предлага на хората да слагат картофи на въпросното място, с цел да облекчат болката и дразненията от хемороидите - разширени венозни съдове в региона на правото черво и ануса.

„ Ето какво би трябвало да извършите – гласи лъжливият уебсайт. – Обелете недопечен картоф и го нарежете по този начин, като че ли ще си вършиме пържени картофи. Поставете резените във фризера, до момента в който не замръзнат. След това вкарайте замръзналия комат картов в ануса си и го оставете там за 30 секунди. Повтаряйте процедурата в границите на 3-5 дни. През идващите 3-5 дни оставяйте резена с 30 секунди повече. “

Това обаче е много неприятна концепция. Като оставим настрани обстоятелството, че би трябвало да имаме едно мислено, когато става дума за слагането на непознати тела на сходно място, не съществуват каквито и да било доказателства, че замръзналите картофи облекчават болките от хемороиди. Най-малкото – по този метод рискувате да вкарате бактерии и други патогени в тялото си.

Ако болките са в действителност съществени, то хемороидите биха могли да бъдат оперирани. Често обаче лекуването им е обвързвано с кремове, които могат да се купят и без лекарско наставление.

Източник: IFLScience

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР