Ето как предприемачите пряко оцениха случващото се в #икономиката от

...
Ето как предприемачите пряко оцениха случващото се в #икономиката от
Коментари Харесай

Икономистът Лъчезар Борисов: Официалните данни на НСИ ясно и отчетливо сочат, че след месец май 2021 г., започва спад в икономиката - вървим към сигурен срив!

Ето по какъв начин бизнесмените директно оцениха протичащото се в #икономиката от началото на 2020 година Преломната точка е през май 2021 година Това отбелязва на страницата си във Facebook някогашният стопански министър от държавното управление на Бойко Борисов - Лъчезар Борисов. Коментарът му е безапелационен - страната ни върви към сигурен стопански срив.

Ето какво декларира още Лъчезар Борисов:

Изследванията на бизнес трендовете се реализират всеки месец от Национален статистически институт и дават директен отговор на протичащото се в стопанската система. Оценката се прави директно от мениджърите на предприятията. Здравната и икономическата рецесия дадоха мощно отражение върху общият индикатор на бизнесклимата, който също се влияеше и от интервалите на затваряне на стопанската система.
свързани новини13273на 15.06.2021156126на 14.06.2021
Предприетите ограничения през този интервал и ръководството на рецесиите, откриха отражение в #подобряване на #бизнесклимата в интервала април 2020 година – май 2021 година През месец май, общият индикатор на доближи предкризисните равнища. За страдание тогава се прекъсва и възходящата наклонност на възстановяване на упованията на бизнеса, направени посредством директни оценки на бизнесмените.

Официалните данни на Национален статистически институт ясно и отчетливо сочат, че след месец май 2021 година, стартира нова наклонност на спад на общия индикатор за бизнесклимата.

Моята прогноза е, че наклонността за ускорено #влошаване на #бизнесклимата ще продължи и през идващите месеци. Изводите и решенията оставям на Вас!



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР