Ето как да приготвите най-вкусната пица с тиквички на тиган

...
Ето как да приготвите най-вкусната пица с тиквички на тиган
Коментари Харесай

Ето как да приготвите най-вкусната пица с тиквички на тиган

Ето по какъв начин да приготвите най-вкусната пица с тиквички на тиган

Всяка година отглеждам тиквички в градината. Какво ли не подготвям от тях! Палачинки, пайове, мариновани тиквички, яхнии. Една другарка неотдавна ми даде чудесна рецепта за подготвяне на пица от тиквички. Изпробвах я и в този момент това е обичаното ми ядене. Приготвянето на пица е елементарно и доста бързо! Само 10 минути ще са ви нужни, с цел да се насладите на необикновено вкусното ядене!

Тази пица с право може да се назова диетична. Ако желаете, можете да изключите салама, с цел да бъде още по-малко калорична. Но можете, в противен случай, да добавите спомагателни съставки, с цел да измененията усета на ястието. Можете да ядете пица най-малко един път на ден, без боязън, че ще развалите фигурата си!

Необходими съставки:
тиквичка – 1 бр.
яйце – 1 бр.
брашно – 2 супени лъжици
домати
сол
салам
кашкавал
олио

Начин на подготвяне:
Измийте тиквичката, обелете я и отстранете семките. Настържете зеленчука, подправете със сол, разбъркайте и оставете за 5 минути, с цел да пусне сок. Отцедете течността, прибавете яйцето, брашното и разбъркайте сместа. Тестото за пицата е готово!

Загрейте тигана, изсипете олиото. Изсипете сместа, заравнете и изпържете от едната страна до златисто кафяво. Докато тестото се пържи, нарежете останалата част от съставките: салама – на пръстени, доматите – на кръгчета, настържете кашкавала. Обърнете пицата от другата страна и наредете останалите съставки, поръсете с кашкавал. Покрийте тигана с похлупак и намалете котлона, гответе до подготвеност. Можете да поръсите ястието с копър или други подправки.

Пицата от тиквички е подготвена!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР