Ето и едно великолепно изкушение за всички, които хем обичат

...
Ето и едно великолепно изкушение за всички, които хем обичат
Коментари Харесай

Тарт за диабетици с шоколадов крем

Ето и едно превъзходно прелъщение за всички, които хем обичат сладичко, хем не трябва да ядат захар

Необходими Продукти

● бисквити - 180 г (без наличие на захар)
● масло - 150 г
● прясно мляко - 500 мл
● яйца - 7 бр.
● брашно - 3 с.л.
● стевия - 12. 5 г
● шоколад - 240 г без наличие на захар
● сол - 1 к.л.
● банани - 2 бр.
● ягоди - 200 г (по желание)

Начин на подготвяне

Стъпка 1:

Натрошаваме бисквитите с блендер на ситни трохи и към тях прибавяме 70 грама от маслото което авансово сме разстопили. Получената примес разстиламе във форма с отделящо се дъно (моята е ф22) и я слагаме във фризера.

Стъпка 2:

В тенджера слагаме 300 мл от прясното мляко и останалото масло (80 г) и го затопляме. В другите 200 мл прясно мляко прибавяме 3 цели яйца, 2 жълтъка, стевията 12.5 г и брашното.

След като към този момент загрятото мляко стартира да завира постепенно доливаме със сместа и бъркаме интензивно до приемането на гъст и равен крем. Сваляме го от котлона и го оставяме настрани.

Стъпка 3:

На водна баня разтапяме шоколада с една супена лъжица прясно мляко и го оставяме настрани. В обособена купа разрушаваме 4 белтъка с една лъжичка сол на сняг до приемане на твърди връхчета.

При към този момент разтопения шоколад лека-полека прибавяме от разрушените на сняг белтъци, като деликатно се бърка изпод нагоре, с цел да не спадне сместа. След прибавянето на цялата белтъчна примес при шоколада оставяме крема за 10 мин. на страна.

Стъпка 4:

Изваждаме бисквитената основа от фризера. Нарязват се бананите на идентични по дебелина късчета и се подреждат върху бисквитената основа. Заливаме с крема от шоколад и белтъци и оставяме в ледник за 10 минути. След това се залива и с крема от прясно мляко с яйца.

По предпочитание се украсява бисквитената торта с ягодите или с декорация по ваше предпочитание, става добре и с кокосови стърготини. Прибираме в ледник за към 4 часа.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР