Ето част от най-потресаващите: САШКА ВАСЕВА – ЛЮБОВ И ИНФЛАЦИЯ

...
Ето част от най-потресаващите: САШКА ВАСЕВА – ЛЮБОВ И ИНФЛАЦИЯ
Коментари Харесай

20 от най-забавните обложки на български албуми от едно време

Ето част от най-потресаващите:

САШКА ВАСЕВА – ЛЮБОВ И ИНФЛАЦИЯ


Дупнишката Мадона и антисекс знак на няколко генерации Сашка Васева с изключение на гърди и бедра има и обществена страна, както е демонстрирано със заглавието на албума.

Виж повече: 7 безсмислени БГ звезди

ЗЛАТНИ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ ЗА ЖЕНИ И ДРУГАРКИ


В този минималистичен натюрморт очевидно доматът символизира българското, а краставицата е подарък за всички дами и другарки. Или пък доста задълбаваме – просто това са имали подръка, това са снимали.

ГЛОРИЯ – ЖИВЕЙ ЗА МИГА


С артефакти като този Глория без подозрение потвърждава, че индивидът е произтекъл от маймуната – просто са били нужни серия оперативни намеси.
Живей за мига? Не, живей за пластичната хирургия. (P.S. Филип Киркоров си желае назад бюстието.)
БЕНДЖАМИНИ… И НЯКОЛКО ЦЕНТА


От основателите на шлагери като „ Бумшакалака (отваряй си п***ка) “ и „ Гимнастички по цвички (да ги мина всички) “ идва една от най-мега гъзарските обложки в историята. Обърнете внимание на номерата на колите.

СОНЯ НЕМСКА – ПРАВЕНА СЪМ ЗА РЪЦЕТЕ ТИ


Страхотна комбинация включваща кичозен тапет, излишно крило от пеперуда, дебилно гледаща певица с безразсъден наниз, както и няколко кубика над нужното подкожен силиконов имплант. Правена съм за ръцете ти. Буквално.

DJ ДАМЯН – 60 MIN ТРАЛАЛА


Не 60 минути – цялостен живот тра-ла-ла. Всяко от лицата на тази обложка олицетворя друг тип психическо разтройство. Също по този начин имаме подробност лешояд, освен това с нож и вилица.
Чувствам се все едно виждам The Office и Майкъл шефът е споделил анекдот.
ТАНЯ БОЕВА – ДАМА ПИКА


Ако се чудите какво сме викали по учебните лагери, очевидно това – Дама пика. Текстът също заслужава споменаване: „ Мятай крепко сантасето, аз със различен съм във морето / Пия ледена мастика! Но пък губиш Дама пика “. Не единствено красива, интелигентна.

КУ-КУ БЕНД – ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА


Да, в избран интервал на историята Зуека, Камен Воденичаров, Стефан Рядков и Слави Трифонов са били дупе и гащи. Даже са записвали тъпи песнички заедно… да вземем за пример „ Тупан текно “, „ Рокендрол на падащите бабички “ и „ Шъ та праа да умиргаш “. И да… необикновено, само че факт: Слави е имал коса!

Виж повече: 10-те най-просташки рап части в последно време

РЕНИ – ВИЖ МЕ


Как да се пресъздава заглавието „ Виж ме “? Просваш певицата да лежи като ранена мечка в чаршафи Versace, мяташ от горната страна ѝ розов китеник и хвърляш слепешката цветя като за панихида. Бижутата и джуките са популярен подробност.
Краен резултат: нещо, което избирам в никакъв случай да не бях виждал.
DJ ДАМЯН – ПАЧА


Напъните на DJ Дамян да е занимателен част 2, този път седнал на тоалетна паница. И в случай че се чудите за какво – повече от явно е: пикае клекнал с женски обувки, нежна поза на ръцете, татус като на Памела и съветска дамска прелъстителна ушанка. С други думи е пача. Дъъъ?!

БГ КАРАОКЕ ПЕСНИ


Страхотен метод да представиш караокето за българската аудитория – един тип надпяване на кокошки. Цветовете и мръчкането с блър пръстче за преливка носят бонус точки.

АНЕЛИЯ – 10 ГОДИНИ НА СЦЕНАТА


Има нещо толкоз неправилно в гърдите на Анелия на тази фотография. Толкова, толкоз неправилно. Дали певицата е станала жертва на сутиен, доктор Енчев или Джеки Чан, към момента се води следствие.

КАРОЛИНА – ПИСНА МИ ОТ… ТАРИКАТИ


Никой не знае какво е Каролина. Нито пък кой тъкмо ѝ е предизвикал тази коафьорска абоминация. Прическата е нещо като кръстоска сред лабрадудъл и вакла маришка овца. Нещо, което несъмнено искаш да отстреляш.
Едно обаче е несъмнено – и в най-пълната дискотека няма да я приближат тарикати.
ПАНТЕРИТЕ – ЛУДА КРЪВ


Тази група несъмнено е надскочила равнището си при избора на животното. Може би по-реалистично би било да се кръстят Хиените, Крантите или Мастиите. Важното е, че на обложката си хасковските купонджийки, един тип, са опънали сергията – кеф ти крайник, кеф ти кожа, кеф ти своеволен взор.

V.A. – ФОЛК БАЛАДИ, 1998


Преди да настъпи ерата на натуралистичните зум фрагменти на задници за свръхуспешната поредност Hit Bikini, фолк дизайнерите се опитваха да творят с изменчив резултат.
Този образец на дълбока идея, по-подходящ за обложка на Б.Т.Р., включва изгаряща пристрастеност и естетска еротика.
Също по този начин имаме знамение: годината е 1998, а ръката държи нещо съмнително наподобяващо на смарт телефон. СлучаеноС?! Не мисла!

АНТИБИОТИКА – L ОГИЧНО


Нищо не е разумно в тази обложка. Защо е това „ L” на латиница? Защо цялостното чувство е за остарял филм на ужасите със софт порно детайли? Защо Ани се повтаря, а Савина я няма? Защо Силвия гледа, като че ли всеки миг ще се разплаче? Защо скъсаните облекла? Защо???

ЕКСТРА НИНА – ЗАТВОРИ ОЧИ


Още една алюзия към остарялото порно с екипче, което в съвремието води до тридневна антиерекция. Много вярно име за този дизайн – затвори очи, другояче рискуваш от тях да потече кръв. Няма да се подиграваме със златните обувчици, алената мрежичка и сутиена венчелистче. Все отново касетката е застрахована във ВИС-2.

КОНСТАНТИН – ЧЕРНА РОЗА


Явно в зората на кариерата си Константин е имал забежки към сантименталния готик метъл. Или най-малко дизайнерът му. Сериозно, пичът гледа толкоз тъжно, като че ли пред очите му е потопен „ Титаник “, освен това цялостен с всичките му сътрудници, всички пари на света и обичаното му куче.

Виж повече: 8 нелепи БГ рап звезди
Друг въпрос е, че розата в ръката му наподобява на огромен черен… връв.
ОРК. СУПЕР ЕКСПРЕС – СТАРИ РАНИ


Кадър като че ли изваден от дженерик сериал през 80-те, примерно Miami Vice. Типична сцена: колумбийски наркотрафикант със инцидентна курва в розов вързоп от светлина. Но миг, това не е ли… Софи Маринова? Да. Стари обложки ти разрови, нашия имидж ти токсини.

САШКА – 2005


Всичко стартира и свършва със Сашка. И като едно напълно произведение на изкуството тази картинка няма потребност от текст под нея – тя се усеща, не се изяснява. Мен персонално ме промени на толкоз доста равнища.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР