Ето 9 факта за това какво прави мозъкът ни, докато

...
Ето 9 факта за това какво прави мозъкът ни, докато
Коментари Харесай

9 ФАКТА: Какво прави мозъкът ви докато спите?

Ето 9 обстоятелството за това какво " прави " мозъкът ни, до момента в който сънуваме.

Всеки знае, че човек прекарва близо една трета от живота си в сън. Но какви процеси съпътстват това положение? Ето 9 обстоятелството за това какво " прави " мозъкът ни, до момента в който сънуваме.

1. По време на сън човек изгаря приблизително 40 kcal на час. Въпреки че новината звучи добре, уви, тя няма да ви помогне да се подготвите за плувния сезон, тъй като 8 часа сън в действителност изгарят към 320 kcal т.е. 150 грама бял самун.

2. Изследователите са открили, че по време на сън човешкият мозък може да обработва информация и детайлности, които блокираме, когато сме будни. Следователно сънят може да способства за някакво „ просветление “. Спомняте ли си легендата за Менделеев и периодическата таблица (въпреки че, споделят те, това е просто легенда)?

 

3. Качественият сън е изключително значим за децата. Учените имат вяра, че колкото по-дълго детето ви спи умерено, толкоз по-бързо и крепко пораства.

4. Смартфоните се трансфораха в неразделна част от живота ни относително неотдавна, само че към този момент ни повлияха и някои от тях са много странни. Все по-често има случаи, когато хората пишат известия насън, без въобще да го осъзнават. За да избегнете смущаващи обстановки на „ смартфон-сумнамболизъм ”, приберете смарт телефона или таблета си преди лягане надалеч от леглото.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР