Етнографският комплекс в Златоград издаде Илюстрована история на Средновековна България.

...
Етнографският комплекс в Златоград издаде Илюстрована история на Средновековна България.
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: Много наши политици не познават историята ни

Етнографският комплекс в Златоград издаде " Илюстрована история на Средновековна България ". Автори на книгата са проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов.

" Трудно е да се каже какъв брой време лиши, тъй като се правеше на стадии. Самото писане не беше толкоз дълго, тъй като ние с проф. Павлов имаме къси истории за България. Но главните създатели, които са художници, са Николай Русев и Марина Варенцова. Те са приключили в Санкт Петербург. Те са експерти по портретите и баталните подиуми ", изясни проф. Николай Овчаров по Bulgaria ON AIR.

Той показа, че читателите ще могат да видят 36 картини от нашето Средновековие.

" Отдаваме внимание на цариците, тъй като в началото са били подценявани за сметка на царете, само че последните години тази неправда беше отстранена от проф. Пламен Павлов, който направи няколко книги за българските царици, с които ни разкри тази по-неизвестна страна. По тази книга човек може да придобие визия за българската средновековна история, само че и да си я онагледи с картините, карти и фотоси от последните открития ", добави проф. Овчаров.

И разкри, че обмислят да създадат нови знаци, свързани с българската история.

" Книгата стартира с въпроса - " Защо България е империя ". А една от концепциите да се направи тази книга бяха проблемите със Северна Македония. Тя не е единствено за деца, подрастващи и чужденци, а и за български политици. Нека да я прочетат. Идва ми концепция - да създадем 240 бройки и да се дадат на депутатите в българския парламент, с цел да си я четат. През последната година видяхме по какъв начин доста български политици не познават историята ни и по какъв начин с лека ръка желаеха да прескочат някои проблеми ", разяснява още проф. Николай Овчаров.

И е безапелационен, че би трябвало да намерим път за излаз от политическата рецесия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР