Етнографският комплекс на града ще получи финансиране да изгради приключенска

...
Етнографският комплекс на града ще получи финансиране да изгради приключенска
Коментари Харесай

Иновативният проект на Община Трявна спечели сърцата на журито в конкурса за най-активната община в Нестле за Живей активно! 2022

Етнографският комплекс на града ще получи финансиране да построи приключенска дейна площадка

На доста прочувствена гала, с позитивен заряд, сила и възторг – Плевен, Враца, Мизия и Трявна показаха своите планове за бъдещо инфраструктурно развиване в региона на физическата интензивност на територията на техните общини. Сред всички финалисти, които тази година бяха от Северна България, спечелилият Община Трявна съумя да убеди петчленното жури, със своя новаторски план, който покриваше по конкурентен метод следните параметри: разнородни действия за физическа интензивност на популацията, иновативност в идейния план, нужда от реализацията и публика, която ще може да се възползва от бъдещата инфраструктура.

Олимпийската ни зимна златна медалистка и дълготраен дипломат на самодейността Екатерина Дафовска показа: „ С огромно удовлетворение през днешния ден виждам обединените старания в грижата за хората и тяхната интензивност. Общините и през миналия сезон на Живей интензивно! поставиха доста старания, с цел да привлекат жителите по забавен метод да се занимават със спорт. “. Тя през днешния ден остави за малко ските и пушката за биатлон, с цел да се включи дружно с останалите членове на журито във финала на състезанието за най-активна община.

Тази година към „ Нестле за Живей интензивно! “ се включва като дипломат още едно златно момиче на българския спорт, художествената ни гимнастичка Катрин Тасева, която дружно със заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая от НСРОБ и ръководителя на правния отдел на Нестле България Теодор Георгиев бяха жури в четвъртия подред конкурс за най-активни общини. Водени от дългогодишния си опит, всеки потвърден експерт в неговата област, членовете на журито единомислещо излъчиха спечелилия – Трявна. Кметът на

Община Трявна Силвия Кръстева не скри страстите си и изрази признателност за високата оценка и даде обещание, че общината ще продължи да пази възрожденския и състезателен дух измежду своите поданици.

„ Всички тук в тази зала знаем какво е да организираш и проведеш. Инициатива, която печели сърцата на почитателите си, само че в това време не е по никакъв начин елементарно да мотивираш хората да създадат първата крачка, като да изберат ходенето, вместо удобството на автомобила, или да потичат, вместо отмора на дивана. А в действителност да сме дейни е заложено в нас, човек има потребност да се движи, даже е потвърдено, че с цел да сме здрави, би трябвало да създадем най-малко 10 000 крачки дневно или друга интензивност равна на тях. Хубавата вест е, че да сме дейни е занимателно, срещаш нови другари, учиш нови придвижвания и през днешния ден още веднъж видяхме, че е тъкмо по този начин – доста образци, усмивки, разнородни действия, дребни и огромни дружно за деен живот. “, показа Нели Ангелова, управител Комуникации Нестле Югоизточен Пазар.

„ Към положителната храна и добър живот, бих добавил, че това е инвестиция в бъдещето. Когато правиш добър бизнес, би трябвало да правиш и нещо положително за обществото. Инициативата „ Нестле за Живей интензивно “ е прелестна и имам вяра, че би трябвало да се разраства и да доближава до повече хора. В плановете на общините и проведените от тях интензивности, отрих доста благоприятни условия, и считам, че някои от активациите може да ги препоръчаме посредством Министерството на младежта и спорта за включване в спортните асоциации и измежду от ден на ден общини. “, сподели заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.

Повече за състезанието:

„ Нестле за Живей интензивно! “ 18 години с разнородни интензивности и богат календар събития въодушевява и стимулира българските жители по-целесъобразно и здравословно всекидневие. За четвърта поредна година се организира конкурс измежду общините, които провеждат и организират лични активации, отдадени на придвижването и уравновесеното хранене. Конкурсът е подсилен от Министерство на младежта и спорта и Националното съдружие на общините в България, които вземат интензивно присъединяване в популяризирането на изгодите от ежедневната интензивност. До този миг близо 70 общини в разнообразни точки на страната са се присъединили в състезанието със личен „ Нестле за Живей интензивно! “ календар, а спечелилите са осъществили сполучливо, финансираните с наградния фонд, планове. В Девня е реновиран парк в кв. Река и е издигната детска площадка, във Велики Преслав жителите се радват на построения първи фитнес навън и спортна площадка, а в Белоградчик се основана нова фитнес площадка пред Младежкия дом.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР