Етиопката Ялемзерф Йехуалау ще се опита да подобри собствения си

...
Етиопката Ялемзерф Йехуалау ще се опита да подобри собствения си
Коментари Харесай

Йехуалау атакува световния рекорд на 10 км във Валенсия

Етиопката Ялемзерф Йехуалау ще се опита да усъвършенства личния си международен връх на 10 километра на шосейното тичане във Валенсия на следващия ден.

23-годишната атлетка се завръща в испанския крайбрежен град, който е очевидец на голям брой международни върхове през последните няколко години. Ронекс Кипруто от Кения сложи сегашния международен връх за мъже с впечатляващото си показване от 26:24 минути през 2020 година, а тази година уредниците се надяват на международен връх и при дамите.

Йехуалау усъвършенства предходния международен връх за дами на 10 километра до 29:14 в Кастейон предишния февруари. На 10 000 метра на писта единствено две атлетки са бягали по-бързо: нейната сънародничка Летесенбет Гидей, която държи международния връх с 29:01.03, и Сифан Хасан от Нидерландия, която записа 29:06.82.

Йехуалау се надяваше да усъвършенства международния връх на миналогодишното съревнование на 10 км във Валенсия, само че позитивен тест за Коронавирус я изключи от събитието. След това тя пренасрочи офанзивата си за международния връх за Кастейон седем седмици по-късно. Етиопката направи сполучлив маратонски дебют в Хамбург през април, отбелязвайки най-бързото време за дебютантка от 2:17:23 часа, до момента в който последното й присъединяване беше през октомври на Лондонския маратон, където тя също завоюва победа с 2:17:26 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР