Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу президента на централата

...
Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу президента на централата
Коментари Харесай

Етичната комисия на ФИФА прекрати разследването срещу Джани Инфантино

Етичната комисия на ФИФА приключи следствието против президента на централата Джани Инфантино заради липса на доказателства, оповестиха от централата. На 30 юли прокуратурата в Швейцария разгласи началото на производството против Инфантино, както и против Михаел Лаубер, който подаде оставка от поста федерален прокурор на Швейцария на 24 юли.

Както стана известно по-рано, Лаубер е имал няколко неофициални срещи с президента на ФИФА, до момента в който прокуратурата проверява няколко случая, свързани с футболната федерация. Контролната комисия на прокуратурата и след това Федералният административен съд стигна до заключението, че Лаубер " не споделя истината " на комисията за третата си среща с Инфантино и по този метод " жестоко е нарушил служебните си отговорности ".

" На 21 юни бе подадена тъжба до Комитета по нравственос против президента на ФИФА и стартира следствие. Всички материали бяха съответно прегледани като част от следствието. След изследване на документите и свидетелските показания беше решено да се закрият делата заради липса на доказателства във връзка с всички изказвания за нарушавания на етичния кодекс на ФИФА ", се споделя в известието.

Въпреки това, Инфантино към момента е обект на престъпно следствие в Швейцария въз основа на съмнението, че е подтикнал основния прокурор Лаубер да злоупотреби със служебно състояние.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР