Естрогенът е важен хормон, който регулира репродуктивната системаЖенското тяло се

...
Естрогенът е важен хормон, който регулира репродуктивната системаЖенското тяло се
Коментари Харесай

Признаци за висок естроген при жените

Естрогенът е значим хормон, който контролира репродуктивната система

Женското тяло се нуждае от естроген за репродуктивното, сърдечносъдовото и костното здраве. Високите стойности на естроген обаче могат да причинят неточен цикъл или да влошат положения, които засягат репродуктивното здраве, написа.

Естрогенът е значим хормон, който контролира репродуктивната система. Той играе основна роля и в други системи на тялото. Нивата на естроген се покачват и спадат през целия живот, постоянно в синхрон с други хормони, които управляват значими процеси в тялото. Увеличаването на естрогена подтиква половото развиване по време на пубертета. Заедно с хормона прогестерон, естрогенът приготвя тялото за бременност.

Нивата на естроген, които са прекомерно високи или предизвикват хормонален дисбаланс, могат да причинят проблеми. Високият може да наруши репродуктивните процеси, да аргументи неприятни признаци и да усили риска от избрани положения.

Естрогенът и прогестеронът работят дружно, с цел да предотвратят удебеляването на лигавицата на матката.

Организмът при някои дами не създава задоволително прогестерон, което води до " безпротиворечив естроген ". Непротивопоставеният естроген се назовава естрогенна доминация. Без балансиращото въздействие на прогестерона, естрогенът може да работи изключително в тялото и да аргументи свръхрастеж на кафези, в това число и тумори в лигавицата на матката.

Рядко се случва равнищата на естроген да са високи заради прекомерено произвеждане. По-вероятно е равнищата на естроген да са високи заради банкет на някои лекарства. Например някои пациентки могат да имат ниско полово предпочитание заради високи равнища на естроген, само че това най-вероятно е породено от банкет на противозачатъчни лекарства, а не заради естественият естроген, създаден от тялото.

Повишеният естроген, който не е обвързван с медикаменти, най-вероятно се дължи на синдрома на поликистозните яйчници преди менопауза. След менопаузата високите равнища са по-чести при наднормено тегло или затлъстяване.

Симптомите на високи стойности на естроген включват нередовна менструация или плътна гръдна тъкан.

Различни фактори могат да допринесат за високия естроген, в това число:
Хормоналната терапия за повишение на ниските равнища на естроген могат да доведат до в началото повишение стойностите на естроген.Висок показател на телесни мазнини. Мастната тъкан отделя естроген. Наличието на висок % телесни мазнини може да докара до високи равнища на естроген.Стрес. Тялото създава хормона кортизол в отговор на напрежението. Произвеждането на огромни количества кортизол в отговор на стрес може да понижи способността на тялото да създава прогестерон.Алкохол. Приемът на алкохол може да увеличи равнищата на естроген и да понижи способността на тялото да разгражда (метаболизира) естрогена.Чернодробни проблеми. Черният дроб разгражда естрогена и го отстрани от тялото. Ако той не действа вярно, в организма може да се натрупат високи стойности на естроген. Твърде малко храносмилателни ензими, прекалено много неприятни чревни бактерии (дисбиоза), ниски равнища на магнезий и нарасналият банкет на фибри в диетата могат да попречат на черния дроб да отстрани непотребния естроген.Синтетични ксеноестрогени. Това са химикали, открити в околната среда, които работят като естроген, откакто попаднат в организма. Те могат да покачат равнищата на естроген. Ксеноестрогените включват бисфенол А и фталати. И двата химикала се употребяват в разнообразни пластмаси. Ксеноестрогените могат да бъдат открити и в пестициди, домашен почистващи артикули и някои сапуни и шампоани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР