Естонската полиция реши, че обикновените глоби не работят достатъчно добре,

...
Естонската полиция реши, че обикновените глоби не работят достатъчно добре,
Коментари Харесай

Наказват шофьори с глоба време

Естонската полиция реши, че елементарните санкции не работят задоволително добре, и измисли ново наказване за тези, които са решили да карат по-бързо от разрешеното.

Нарушителите би трябвало да стоят спокойно до автомобила за несъмнено време, вместо катаджиите да им сформират протоколи. Ако скоростта е превишена с по-малко от 20 км/ч, " прекъсването за усмиряване " на лидера продължава 45 минути. При надхвърляне на разрешената скорост с 20 до 40 км/ч, насилствената отмора е цялостен час. Ако обаче водач е карал с над 40 км/ч повече от допустимото, санкцията не му мърда.

Според чиновниците на реда в Естония този необикновен метод на наказване е по-ефективен, тъй като, да вземем за пример, за богатите хора изгубеното време може да бъде по-скъпо от парите. Освен това доста водачи намират за неловко да ги види някой прочут, когато са изпаднали в такава обстановка.

Периодът за наложително прекъсване е особено определен по този начин, че на нарушителя да му е мъчно да навакса забавянето с ново превишение на скоростта, само че в това време " почивката " не би трябвало да бъде прекомерно дълга. Засега новият способ е пробен, само че при триумф управляващите евентуално ще го вкарат за непрекъснато.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР