Естонската и норвежката гранични служби следят ситуацията и при необходимост

...
Естонската и норвежката гранични служби следят ситуацията и при необходимост
Коментари Харесай

Естония и Норвегия са готови да затворят граничните си пунктове с Русия

Естонската и норвежката гранични служби наблюдават обстановката и при нужда са подготвени да предотвратят всяка противозаконна миграция, в това число със затваряне на граничните пунктове с Русия, написа The Moscow Times.

На 16 ноември Финландия затвори четири от деветте контролно-пропускателни пункта по източната си граница поради възходящия брой незаконни мигранти, които се стичат от територията на Руската федерация. От септември насам по този метод във Финландия са пристигнали с искане за леговище 280 жители на Ирак, Йемен, Сомалия, Сирия и други страни.

Ден преди този момент президентите на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и на Финландия Саули Нинистьо упрекнаха Русия, че съзнателно употребява мигранти, с цел да дестабилизира обстановката в техните страни. Финландският водач счита, че тези дейности са отговор на подписаното съглашение за отбранително съдействие сред Хелзинки и Вашингтон.

На собствен ред Франк-Валтер Щайнмайер означи, че увеличеният брой бежанци провокира вълнения в страните от Европейски Съюз, в това число Германия и Финландия, което Русия знае. „ Затова допускам, че това не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР