Естония експулсира руски дипломат, съобщава ТАСС. Решението на Министерството на външните

...
Естония експулсира руски дипломат, съобщава ТАСС.
Решението на Министерството на външните
Коментари Харесай

Естония гони руски дипломат за пропаганда в подкрепа на войната

Естония експулсира съветски посланик, оповестява ТАСС.

Решението на Министерството на външните работи на страната да изгони един от чиновниците на съветското посолство е заради хипотетичните му дейности, които подкопават " сигурността и конституционния ред на Естония ".

" Днес, 24 март, Министерството на външните работи на Естония привика краткотрайния шарже д`афер на съветското посолство и връчи дипломатическа нота за оповестяване на член на дипломатическия личен състав на посолството за личност нон грата " , осведомят от ведомството.

" Дейностите на въпросното лице са в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки и то би трябвало да напусне Естония до 29 март ", добавя се в изказването.
 Естония отзова посланика си в Русия
Естония отзова посланика си в Русия

Той е напуснал резиденцията си рано тази заран

От естонското Министерство на външните работи показват, че въпросният посланик е взел участие в директно и интензивно подкопаване на сигурността и конституционния ред на Естония, разпространявайки агитация, която оправдава военните дейности на Русия и провокира разделяне в естонското общество.

През февруари съветското външно министерство разгласи, че  и разпореди посланикът на балтийската да напусне Москва на 7 февруари.

Впоследствие естонското външно министерство разгласи, че съветският дипломат в Талин Владимир Липаев би трябвало да напусне Естония в същия интервал.

Според Липаев естонските управляващи са основали атмосфера, " която е безусловно неестествена за дипломатическите връзки " и не са оставили на Москва различен избор, с изключение на да намали дипломатическите връзки.
 Русия намали равнището на дипломатическите си връзки с Естония
Русия намали равнището на дипломатическите си връзки с Естония

Заради " тотална русофобия и неприязън "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР