Естер Родригес Вилегас, професор в Imperial College London и основател

...
Естер Родригес Вилегас, професор в Imperial College London и основател
Коментари Харесай

Нелекуваната сънна апнея представлява „разрушителни“ опасности за живота на хората, включително сърдечни проблеми

Естер Родригес Вилегас, професор в Imperial College London и създател на основаната в Лондон компания за медицински технологии Acurable, споделя общото здраве и благо- са проблеми, които могат да бъдат резултат от сънна апнея – проблем, който може да бъде унищожителен както за страдащите, по този начин и за техните близки.

Един от тези опасности е сърдечно-съдово заболяване. Внезапните и чести спадове на кислорода в кръвта, породени от сънна апнея, могат да „ натоварят сърдечно-съдовата система и да причинят нараснало кръвно налягане “, сподели Вилегас в изявление за Fox News Digital.

„ Ако признаците не престават за дълъг интервал от време, това усилва възможностите за съществени сърдечно-съдови проблеми, като инфаркти, инсулти или аневризми на коремната аорта, с цел да назовем единствено няколко “, сподели тя.

„ Потенциално сериозното “ разстройство на съня, известно като сънна апнея, предизвиква прекъсване и започване на дишането неведнъж по време на сън, съгласно определението на Mayo Clinic.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР