Естакада ще бъде изградено в района на свлачището Трифон Зарезан

...
Естакада ще бъде изградено в района на свлачището Трифон Зарезан
Коментари Харесай

Укрепват с естакада свлачището „Трифон Зарезан“ край Варна

Естакада ще бъде построено в региона на свлачището " Трифон Зарезан " край Варна и крайбрежният път от града до комплекса " Златни пясъци " още веднъж да бъде отворен. Това заяви зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите му средствата ще дойдат от бюджета на АПИ, в който за тази година са заделени към 100 милиона лв. за спешни ограничения по свлачища и срутища в страната.

Нанков посочи, че планът за " Трифон Зарезан " е на стойност към 15 милиона лв. с Данък добавена стойност, като се планува в региона да бъде направено и подсилване.
Свлачището покрай Алепу се е разширило, твърди строителят Строителните действия не престават доникъде на април
В края на април следва да бъде изработен предпазен ремонт на две от оборудванията на Аспарухов мост, добави зам.-министърът, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му средствата са обезпечени, а строителните действия ще продължат до началото на летния сезон.

До края на месеца ще бъдат направени първите копки за построяването на два нови сектора на автомагистрала " Хемус " - Ловеч-Плевен и пътния възел край Тетевен, сподели Нанков. Той напомни, че са обезпечени над 1,3 милиарда лв. за построяването на 136 километра от пътя, плюс проектирането на сектор от Ловеч до Велико Търново.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР