Ескалираща политическа криза, обществена апатия, завръщането на купения вот и

...
Ескалираща политическа криза, обществена апатия, завръщането на купения вот и
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев е единственият президент в Европа, който разби партийната си система и тръгна срещу народа в името на хаоса

" Ескалираща политическа рецесия, социална незаинтересованост, завръщането на купения избор и незнайна зима. Това са нещата съгласно мен, които обрисуват моментната обстановка. На Борисов му оказа помощ това, че има локална власт и явно е била мобилизирана до краен лимит, с цел да може той да се върне на челна позиция. На Петков му оказа помощ да заеме второто място или не му оказа помощ акцията, ударите, които се сипеха върху него персонално, върху партията във връзка с изборите, в същото време опазване на някакво обичайно място. Движение за права и свободи явно се радва на любовта на гласоподавателите. Гледам, че вършат мандати в Монтана, във Враца, във Видин – съществени резултати, т.е. те стигат до сърцата на гласоподавателите с политически послания. " Възраждане “ – разрушителната мощ на българите, на част от българите си търси изразител. Там би трябвало да плюем, да вършим, че сме против имунизациите, а да се имунизираме, да сме против еврозоната и против Европа, а в същото време да си държим сметките там. Помага им едно двуличие и някакъв психически феномен. За мен не може в Европейския съюз, в Япония, в Австралия, в Съединени американски щати хора, които живеят там и се употребяват от системата, да санкционират българите с сходно събитие. Българска социалистическа партия прави напълно рационална акция, с послания за обществена политика, за младите, пенсии, приходи, с съответни стратегии. Очевидно на политическата равнища тия семена не поникват сега. Не знам какво желаят българските гласоподаватели тъкмо към този момент – споделям ви го като политолог, от 20 години и повече се занимавам с това, не ги знам какво желаят ". Това съобщи политологът Калоян Методиев пред.

" Аз предизвестих, че Румен Радев е индивидът, който вкара страната в рецесия. Това е единственият президент в Европа, който разруши личната си партийна система и който потегли против народа в името на хаоса и на едноличната власт. Така че за страната не е потребно, само че за президентския кръг явно рецесията е търсена, клатенето на страната е цел. Той като централен нападател в този мач смъкна и това държавно управление, което беше основано толкоз мъчно. Сега да приказва още веднъж " Те, партиите, да поемат отговорност “, като че ли той е на някаква друга планета и те, партиите, народът, политиката са отдалечени от него. Размаза тези партии от рецензии, от политическо инженерство. В този парламент си вкара нова патеричка. А в този момент – " Правете държавно управление “. Така че в случай че това не е правене на един цялостен народ на балами, няма какво друго да е ", сподели още Методиев.

" Като виждам групичката, която желае оставката на Корнелия Нинова, си мисля, че е вярно. Това е еничарският корпус на същия този Радев, който разруши страната, който е единен само от някаква завист против нея и против управлението на личната си партия с концепцията да я смъква. Не виждам никаква друга мисъл в главите на тия пишман професори, кметове, адвокати видях, че има някои по медиите, също така събаряне. Така че изобщо не би трябвало да му се отдава съществено внимание. Аз като непряк наблюдаващ бих направил следното – коренно бих се отървал от тази вътрешна съпротива, която обслужва непознати ползи, саботира личната си партия на изборите, работи против нея, плюе по медиите от заран до вечер. И в случай че би трябвало да употребявам една метафора: Е, по какъв начин искаш да участваш в съревнование по бягане, като имаш бетонни обувки? Е, няма по какъв начин да имаш по-добър резултат. Тук въпросът е или-или.

" Борисов е комплициран съгласно мен. Осъзна какво е направил вечерта след изборите, тъй като отново се върна в изходна позиция – не е мечтан от никого, с изключение на от Движение за права и свободи и от Стефан Янев. Избърза със свалянето на кабинета, а няма проект какво да прави с страната оттук нататък. Един виновен политик би трябвало да знае какво ще прави с страната, с изборите в идващите месеци, в идната година, най-малкото да дава небосвод и непоклатимост. Според мен – и това е хубаво да стигне и до неговите уши – го използваха, подведоха го и го вкараха в още по-тежка обстановка. Стана част от непозната скица за следен безпорядък ", безапелационен е Методиев. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР