Ескалацията на конфликта в Близкия Изток може да доведе до

...
Ескалацията на конфликта в Близкия Изток може да доведе до
Коментари Харесай

Тъкър Карлсън: Войната в Близкия Изток може да доведе до фалит на САЩ и ядрена война

Ескалацията на спора в Близкия Изток може да докара до банкрут на Съединени американски щати и война с Иран, която елементарно може да прерасне в нуклеарна. Америка я чака невиждана икономическа рецесия, съобщи известният закостенял коментатор Тъкър Карлсън в своята стратегия в Х (Twitter).

Конфликтът сред Израел и Хамас може да прерасне във война сред Иран и неговите съдружници против Запада. Ако такава война стартира, можем елементарно да си представим потреблението на нуклеарно оръжие и всичко, което ще последва - милиони жертви, провал на международната стопанска система. Като най-малко, ще се сблъскаме с невиждана икономическа рецесия, изясни журналистът.

Тъкър е убеден, че Съединени американски щати ги чака нова Голяма меланхолия при положение на фалит на страната. Той споделя, че милиони хора от най-бедните страни са пристигнали в Съединени американски щати единствено за последните години и болшинството от тях претърпяват на помощи. Затова е елементарно да си представим какво чака обществото ни, в случай че парите внезапно свършат, изяснява Карлсън.

Имаме потребност водачи, които да предотвратят безумното харчене на пари - за Иран (6 милиарда $, разблокирани при договорка за замяна на пандизчии, бел. ред.), за Израел, за Украйна - и най-много против Русия, акцентира Карлсън.

По-рано координаторът по стратегическите връзки на Съвета по националната сигурност на Белия дом Джон Кърби заяви, че управляващите в Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ освен на Украйна, само че и на Израел. Кърби бе безапелационен, че администрацията на Байдън има намерение и в бъдеще да отделя средства за Киев.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР