ешение за конфискация на приходите от замразени руски активи в

...
ешение за конфискация на приходите от замразени руски активи в
Коментари Харесай

Руската марионетка Орбан отново се готви да блокира решение на ЕС - този път за лихвите от блокираните руски активи

ешение за конфискация на приходите от замразени съветски активи в интерес на Украйна надали ще се вземе на започващия през днешния ден Европейски съвет, споделя за " Дойче веле " почитан посланик. Причината е в Унгария, която се опълчва на потреблението на тези средства за закупуване на оръжия за украинските въоръжени сили.

Според източника има общо схващане измежду множеството страни - членки на Европейски Съюз, че иззетите средства би трябвало да се употребяват за пазаруване на оръжия и муниции за Въоръжените сили на Украйна. " Сега Украйна се нуждае повече от пари за оръжие, а за жалост не за възобновяване. И ние се стремим да създадем всичко, с цел да избегнем по-нататъшно заличаване в Украйна ", изяснява дипломатът.

Комисията предлага 90% от приходите от замразените съветски активи да се употребяват за пазаруване на оръжия. Унгария съгласно събеседника на DW е срещу, защото желае средствата да отидат за всичко друго, само че не и оръжия. Дискусията за разширението на Европейски Съюз също наподобява противоречив миг съгласно тази обява.
 
Възможно е решенията за приемане на преговорната рамка за Украйна и Молдова, която би отворила пътя за съвещание на междуправителствена конференция, да не се вземат - те биха претендирали единомислеща поддръжка от членките, а има страни, които са срещу започването на договаряния по време на белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз, продължава събеседникът, без за прецизира кои са те.

От 1 юли Белгия предава щафетата на Унгария. Медията напомня по какъв начин унгарският министър председател Виктор Орбан е казвал, че договарянията ще бъдат блокирани в бъдеще, въпреки да е давал опция за одобрение на многомилиарден финансов пакет за Украйна, напускайки залата преди съвсем два месеца. " За самото унгарско председателство ще бъде по-добре, в случай че въпросът за договарянията за присъединението на Украйна и Молдова бъде решен през юни ", споделя източникът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР