Есента има своята невъобразима романтика, с килима от паднали листа,

...
Есента има своята невъобразима романтика, с килима от паднали листа,
Коментари Харесай

Ето кои са най-обичаните родни есенни храни

Есента има своята невъобразима романтика, с килима от паднали листа, уханието на печени кестени, капките дъжд, които се стичат по стъклата. Това е и времето, в което може да се насладим на вкусни ястия, с родни артикули. foodpanda, подбра най-обичаните есенни храни.

Не забравяйте, че това което прави българската храна неповторима, е красивият баланс сред усети, цветове и многообразие от артикули, които биват отглеждани идеално в нашия климат.

• Печени чушки- Ароматът на салата от печени чушки, чесън и оцет е избирам освен за почитателите на ракията. Тази салата е обичайната за нашите земи като постоянно се към нея се прибавя и сирене.

• Тиквеник- Есента е сезонът на тиквата, която е най-обичаният есенен артикул. С нея може да се подготвят супи, предястия, съществени ястия и десерти. Но най-традиционният роден бродукт е баницата с тиква.

• Печени кестени-Няма нищо по-романтично от есенна разходка, съпроводена от мирис на печени кестени. Те са извънредно потребни и универсални. Може да ги варите, печете, употребявате към предястия или съществени.

• Сарми- Едно от неповторимите български ястия, които можете да опитате, са Лозовите сарми. Може да се яде във разновидност с лозови или зелеви листа, само че за есента е по-подходящ разновидността с лозови. Все по-често навлизат вегетарианските сарми, само че обичайните се подготвят с кайма, ориз, билки, кисело мляко и други

• Печени картофи- есента е сезонът не печените неща. В хладните дни акцентираме на топли и вкусни ястия. Печеният картоф е подобаващ за всеки усет, тъй като разрешава голям брой вариации. Само картоф с подправки, пълнен с месо, сирена или всичко, което ви е по-вкуса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР