Есента и зимата трябва да обърнем по-голямо внимание на храненето

...
Есента и зимата трябва да обърнем по-голямо внимание на храненето
Коментари Харесай

Тези плодове понижават холестерола през есента и зимата

Есента и зимата би трябвало да обърнем по-голямо внимание на храненето си, с цел да повишим имунитета си, само че и да внимаваме с последствията от тежките трапези

Включете в зимното си меню ябълки и круши – от апетитен къс или кекс до пикантни задушени ястия. Това може да помогне за намаление равнището на холестерола, твърдят експерти диетолози.

Всички знаем, че високото равнище на това вещество може да се натрупва неусетно в артериите, повишавайки риска от сърдечни болести и инсулт.

Вместо прекаляването с торти, сладкиши, мазно месо, което неизбежно ще увеличи равнището на холестерола, можете да си приготвите апетитен къс или кекс с ябълки или круши. 

Още по-полезно ще е, в случай че употребявате овесено брашно. Ябълки и круши можете да добавяте и когато готвите лют гювеч със зеленчуци и месо, или пък рагу на фурна. Вкусно и потребно.

Крушите и ябълките съдържат характерна, разтворима вариация на целулозата (съединителна тъкан), назовава се пектин. Именно това вещество се свързва с неприятния холестерол в червата и го извежда от организма, написа zdrave.to.

В същото време експертите предизвестяват, че хората с открито високо равнище на неприятния холестерол не би трябвало да се опасяват да одобряват статини. Ако, несъмнено, им са предписани от доктор.  Тяхното лечебно деяние е потвърдено от редица проучвания. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР